Стражът на Арда Кърджали, Иван Караджов, даде ексклузивно интервю за

...
Стражът на Арда Кърджали, Иван Караджов, даде ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Иван Караджов: Младите футболисти имат още много хляб да изядат

Стражът на Арда Кърджали, Иван Караджов, даде извънредно изявление за уеб страницата. В него вратарят показа за упоритостите си с отбора на кърджалийци, както и какъв е ключът към страхотното показване на състава в efbet Лига през този сезон.
Караджов даде мнение и по тематиката за младата вълна футболисти в България. Той счита, че не трябва да се прекалява с хвалебствията към младежките национали, тъй като тези момчета занапред би трябвало да се потвърждават в мъжкия футбол. Караджов добави, че предвид на отношението на много от младите играчи към спорта, не е изключително оптимистично надъхан за бъдещето.
Здравей, Иване! Започнахте втория полусезон по най-хубавия метод с Арда, записвайки два следващи триумфа. Къде е ключът към постоянството в изявите ви?
Започнахме добре в действителност, само че самите ние не сме сюрпризирани, защото сме се събрали една много добра група от футболисти и успяхме да изградим добър колектив. Работата на треньорския щаб и хубавичко работа на всеки поотделно е доста значима. Всеки се е концентрирал върху подготвителния развой и за момента нещата се получават.
Арда има измежду най-хубавите защити в efbet Лига през този сезон, което вероятно радва и теб. Каква е тайната към постигането на чистите мрежи?
Ами за мен груповото себераздаване е най-важният миг. Отборът се пази добре тактически и всички 11 играчи оказват помощ в защита. Никога отговорността не е единствено върху 4-та бранители и вратаря. Затова се получават нещата и за мен това е верният метод. Футболът е екипен спорт и без помощ от всеки един няма по какъв начин да има положителни резултати.
Колко високо се цели Арда до края на сезона? Не наподобява пресилено да се каже, че топ 3 е цел...
От нас си зависи, имаме футболистите за тази цел, само че би трябвало да продължаваме да държим същото равнище на показване, а оттова насетне резултатите ще дойдат. Важното е да се раздаваме на 100% във всеки мач, тъй като оня ден за малко щяхме да изпуснем сигурен мач против Ботев Враца. Радостното е, че постигнахме победа, само че не може да позволяваме сходни моменти на разпределяне.
Николай Киров подвигна тима до нови небеса през този сезон, макар че кадровите промени при вас бяха големи през предишното лято. Кое прави методите му толкоз ефикасни?
Всеки искаше да се потвърди пред него и се получиха нещата, тъй като му повярвахме. Тренировъчният развой под негово управление е страховит, той взе верните играчи, тъй че всичко върви по проект. Условията ни за работа тук са страхотни, мисля, че в България няма по-добро място за работа сега.
Сезонът е доста чудноват из цяла Европа, заради пандемията от ковид. Смяташ ли, че в повсеместен проект обикновено извършената зимна подготовка ще ви даде по-добра опция да разгърнете силите си през пролетния полусезон?
Надявам се. Нямахме контузени играчи през зимната подготовка, което беше значимо предвид на плавното осъществяване на желанията на треньорския щаб. Всеки се приготви по най-хубавия метод и допускам, че това занапред ще дава отражение върху представянията ни през идващите седмици.
Да поговорим и за клуба, чийто изяви евентуално към момента следиш – ЦСКА. Бруно Акрапович и Алън Пардю бяха привлечени в управителната конструкция на клуба и бяха взети много класни играчи. Върви ли тимът в вярна посока?
Ами обстановката и преди този момент беше добра в ЦСКА. Не мога да разясня дали безусловно тимът ще реализира повече и дали се показва надалеч по-добре спрямо преди. Не искам да кометирам прекомерно доста, защото в България постоянно може да се сътвори конспирация от нищото. Пожелавам триумф на клуба, те си имат своя проект за работа. От един мач не мога да кажа дали Бруно Акрапович е внесъл някакви значими промени. Би било несериозно да се вършат такива изводи.
Да погледнем и към тематиката за националния тим. С оглед на мощните ти игри, очакваш ли повиквателна за мъжкия ни състав?
Искам, първоначално, да съм здрав, да се разпределям на 100% и да пазя цветовете на Арда. Ръководството на клуба вършат в действителност всичко за нас, играчите. Оттам насетне всичко в допълнение ще е сладостен бонус. Има си треньори, които избират и вършат асортимент. За мен е значимо да давам най-хубавото от себе си и хората в клуба да са удовлетворени от мен. Ако това е реалност, то персонално аз ще съм благополучен.
Като футболист и последовател на родния футбол, по какъв начин би оценил назначението на Ясен Петров?
Със сигурност мнението ми за него е позитивно и се надявам откровено да успее да внесе нужната смяна. Отдавна е време за смяна, освен в националния тим, само че по-скоро изцяло в нашия футбол. Стискам му палци да успее, ще се веселя доста.
Младото потомство дава ли вяра за идващите години? През миналата година младежкият народен тим даде мощна поръчка с представянията си в квалификационната акция..
Тези момчета имат още доста самун да изядат. Представиха се мощно, в действителност, само че нищо не реализираха най-после. Преди тях и ние сме се представяли, само че сме успявали да се класираме. Трябва да има резултати, освен да подвигаме дадени играчи на фундамент, като същите тези футболисти нямат нищо общо, към момента, с мъжкия футбол.
Всеки би трябвало да работи оптимално крепко и да се потвърждава всеки един ден. Друг метод няма. Добри футболисти сигурно има, само че е въпрос дали те могат да се развиват отсега нататък като такива. Както виждаш, в международния футбол, на по 19 години се цитират суми от по над 100 милиона, до момента в който нашите момчета към момента ги назоваваме млади, без значение, че са на по 21 години. Разликата е огромна и зависи от тях да я стопят.
Разликата в манталитета сред българските и задграничните играчи ли е разковничето? През последните години много наши момчета не съумяха да се задържат зад граница..
Това е строго самостоятелно при всеки футболист и всяка персона, като цяло, е друго. Нещата обаче са прекомерно навързани и не мисля, че футболът ни ще се оправи в скорошно време.
Не съм оптимист, въобще. Виждам какво е качеството на идващите изпод играчи и най-много тяхното отношение. Няма по какъв начин при такава панорама да съм оптимистично надъхан.
Вече си имал престой в чужбина, в Беларус. Гледа ли Иван Караджов вероятно към едно ново предизвикателство зад граница, в бъдеще?
Към момента не мисля за сходни неща. Концентрирал съм се напълно върху представянията си в Арда, желая хората да са удовлетворени от мен. За прехвърляния зад граница има време, само че не е тематика за диалог все още.
И за край – какви си пожелаваш за идващите 12 месеца?
Пожелавам си да напиша още една огромна история с Арда. Дано всички мислим в тази тенденция и успеем в действителност да създадем нещо, което ще остане в архивите на клуба и града.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР