Страхувайки се от катастрофалните последици за здравната система заради недостига

...
Страхувайки се от катастрофалните последици за здравната система заради недостига
Коментари Харесай

Две канадски провинции отстъпиха пред неваксинираните медици, за да ги задържат на работа

Страхувайки се от пагубните последствия за здравната система поради дефицита на медицински личен състав, управляващите в две канадски провинции – Квебек и Онтариоq биха отбой пред неимунизираните медици, които твърдо отхвърлят да се ваксинират против COVID-19.

В Квебек бе наложена наложителна имунизация за здравните служащи. Но след отхвърли на част от тях да се имунизират, в този момент управляващите одобряват, че да бъдеш лекуван и обгрижван от медицински служащ, който не е получил двете си дози ваксина, само че носи маска и се тества три пъти седмично, е " изцяло допустим риск ". Само преди няколко седмици обаче Франсоа Лего, министър председателят на провинция Квебек, се показваше афектиран от концепцията неимунизирана здравна сестра да „ е покрай него “, ако бъде приет в болница, написа Le journal de Quebec.
 Въвеждат наложителна имунизация за депутатите в Канада Въвеждат наложителна имунизация за депутатите в Канада
Канадските парламентаристи ще би трябвало да бъдат имунизирани против ковид, с цел да работят в Камарата на общините от края на ноември, к...

Първоначално крайният период за имунизация на медицинския личен състав беше избран за 15 октомври, след което при отвод да бъдат инжектирани с препарат против COVID-19, здравните служащи трябваше да бъдат освобождавани от работа без възнаграждение. Този период първо беше продължен до 15 ноември. Сега, изправено пред риска от срив на услугите в опазването на здравето, държавното управление на Квебек отстъпва още веднъж. Властите оповестиха, че няма да наложат наложителна имунизация на актуалните здравни служащи, а единствено на бъдещите чиновници в системата.

Въпреки това министърът на опазването на здравето Кристиан Дюбе отхвърля да приказва за неуспех. По думите му постигането на 97% имунизационно покритие измежду здравните служащи е „ триумф “. Дюбе твърди още, че е взел " минимум неприятното от вероятните решения ". Да се лиши от 8000-те здравни служащи, които отхвърлят да се имунизират, би имало „ ужасни последствия “.

Неваксинираните здравни служащи в Квебек ще продължат да се тестват три пъти седмично като PCR тестванията за тях ще са безвъзмездни, с цел да не бъдат употребявани направените разноски за тестването „ като опрощение от страна на чиновниците, с цел да не ги вършат “. Но също така те ще бъдат лишени от бонуси за работа на първа линия или от други поощрения за личния състав.

Същевременно през вчерашния ден провинция Онтарио също взе решение да се откаже от наложителните имунизации за медиците, оповестява Le Journal de Montreal. Премиерът Дъг Форд разгласи, че няма да продължи напред с приемането на наложителна политика на имунизация за медицинския личен състав. Той акцентира, че лечебните заведения в Онтарио са безвредни поради високия % на имунизация измежду здравните служащи и строгите здравни разпореждания.
 Стотици стачкуваха против наложителното имунизиране в Канада Стотици стачкуваха против наложителното имунизиране в Канада
Стотици канадци взеха присъединяване в митингите, които се организираха в понеделник в разнообразни градове на Канада, против наложителната ваксинац...

В изказване, оповестено през вчерашния ден следобяд, държавното управление на Онтарио заяви, че казусът е комплициран и че въздействието от налагането на наложителна имунизация може да е по-скоро негативно, в сравнение с удобно за здравната система. То напомни, че когато в провинция Британска Колумбия се одобри сходна мярка, над 3000 здравни служащи бяха уволнени и вследствие на това доста интервенции трябваше да бъдат анулирани.

Въпреки решението на управляващите да не ползват наложителна имунизация обаче, някои лечебни заведения в Онтарио са въвели свои лични разпореждания. Около 2% от чиновниците в тях са били пуснати в неплатен отпуск или уволнени поради отвод да се имунизират.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР