Страхувайки се, че от евентуална апатия на гласоподавателите крайнодясната партия

...
Страхувайки се, че от евентуална апатия на гласоподавателите крайнодясната партия
Коментари Харесай

Гласувайте, но не за Алтернатива за Германия, призова Меркел

Страхувайки се, че от възможна незаинтересованост на гласоподавателите крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " може да завоюва най-вече , немският канцлер Ангела Меркел и други водещи политици приканиха германците да гласоподават на изборите в неделя , осведоми Ройтерс.

 37% от германците ще гласоподават за Меркел на изборите
37% от германците ще гласоподават за Меркел на изборите

Прогнозите са Меркел безпроблемно да си извоюва четвърти мандат

Докато доста гласоподаватели виждат четвъртия мандат на Меркел като съвсем необратим, социологическите организации предвиждат ниска изборна интензивност.

Проучване на GMS демонстрира, че 34 на 100 не са решили дали да гласоподават спрямо 29 на 100 през 2013 година

" Молбата ми към всички е да гласоподават, да гласоподават за тези партии, които на 100% съблюдават конституцията ни ", прикани канцлерът пред радио MDR, намеквайки да не гласоподават за " Алтернатива за Германия " , която е сравнявана от някои коментатори с нацистите на Адолф Хитлер.

 Меркел допира четвърти мандат
Меркел допира четвърти мандат

Популистите се радват на поддръжка в някогашната Германска демократична република

Някои от членовете на партията приканват германците да пренапишат историята за нацистката епоха . Партията също провокира сериозен дебат с отричането на Холокоста , което е закононарушение в Германия.

Въпреки че изследванията демонстрират, че консерваторите на Меркел са на път да завоюват изборите, към момента не е ясно в какъв състав ще бъде обединението.

Повечето социологически организации означават, че ниска изборна интензивност ще бъде в изгода на " Алтернатива за Германия ", която закупи известност с фокусирането си върху миграцията и сигурността.

 „ Дясната ръка” на Меркел зове германците да не гласоподават, в сравнение с за „ Алтернатива за Германия”
„ Дясната ръка ” на Меркел зове германците да не гласоподават, в сравнение с за „ Алтернатива за Германия ”

" Алтернатива за Германия " за първи път ще влезе в Бундестага

" Алтернатива за Германия " е на път да се трансформира в първата крайнодясна партия, влезнала в немския парламент за последния повече от половин век.

Преди няколко дни дясната ръка на Меркел, Петер Алтмайер, загатна, че германците е по-добре да не гласоподават , в сравнение с да пуснат бюлетина за " Алтернатива за Германия ".

Обаче правосъдният министър Хейко Маас, който е от социалдемократите, упрекна Алтмайер, че по този метод оказва помощ на " Алтернатива за Германия ".

" Да се приканват хората да не гласоподават оказва помощ на акцията на " Алтернатива за Германия ", тъкмо това желаят те ", предизвести той.

Последните изследвания демонстрират, че вариантите за съставянето на коалиция са лимитирани до нова огромна коалиция със социалдемократите или трипартийната коалиция " Ямайка " с присъединяване на Свободните демократи и Зелените, въпреки че може да ограничи опциите на Меркел за промяна в еврозоната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР