Страхувам се повече някой на своя глава да не реши

...
Страхувам се повече някой на своя глава да не реши
Коментари Харесай

Издирваният Христо Грозев се крие на друг континент, получил сигнали да внимава с новите запознанства

Страхувам се повече някой без да пита да не реши да ме отвлече или убие, показа проверяващият публицист

Издирваният от съветските служби Христо Грозев показа, че е на различен континент и счита да остане там от съображения за сигурност. Той призна, че се опасява за живота си.

„ Страхувам се от това, което на съветски назовават „ ексцес на изпълнителя “, т.е. някой, който ще реши да свърши без да пита услуга на Кремъл и да ме убие или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск “, сподели проверяващият публицист в изявление за „ Здравей, България “ по Нова телевизия, взето по Вайбър. 

След като водещият Виктор Николаев го пита дали крие местонахождението си, той отговори, че се постанова, не го правил преднамерено, а след това добави, че когато бил разгласен за интернационално федерално търсене в Русия, се намирал на различен континент. „ Затова взех решение да остана известно време там. Нека да не уточнявам “, съобщи Грозев. 

На въпроса дали ще промени маршрутите, по които пътува, той отговори, че това е явно.  „ Поне от две години с сътрудниците ми имаме необикновен режим на пътешестване с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не може да бъде елементарно разгадано къде отиват и какво проверяват. След това оповестяване за търсене обаче нещата минават на качествено друго равнище и в този момент, с цел да се върна в Австрия, където пребивавам, ще би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна в териториално пространство на страна, която може да извърши услуга на Кремъл “, посочи търсеният българин. 

След като Николаев го пита дали се тревожи, че може да бъде премахнат от съветските служби или счита, че описите им са условност, той отговори, че по-скоро в противен случай, защото включването на задграничен жител в листата за федерално търсене, е казус. „ Има случаи с дългогодишни престъпни каузи в Русия, само че в тази ситуация аз съм един от серията публицисти, които до момента са били единствено руснаци “, съобщи Грозев. 

„ Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от източници, които са работили в съветските служби, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас, с мен съответно “, добави той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР