Страхувам се от това, което на руски наричат екцес на

...
Страхувам се от това, което на руски наричат екцес на
Коментари Харесай

Христо Грозев пред NOVA: Страхувам се от убийство или отвличане

„ Страхувам се от това, което на съветски назовават „ екцес на изпълнителя ” - някой, който ще реши да свърши без да пита услуга на Кремъл – да аргументи гибел или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск ”. Това съобщи пред NOVA журналистът Христо Грозев от проверяваща мрежа „ Белингкат ”. Грозев беше разгласен за търсене от Русия.  
Получавали сме сигнали от наши информатори да внимаваме с новите запознанства, сподели журналистът.

„ Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас ” ”, сподели още Грозев.
Той не разкри в коя страна, даже и на кой континент се намира сега. „ Не го върша преднамерено. Но когато бях разгласен за федерално търсене, бях на различен континент, по тази причина се наложи да остана ”, сподели Грозев.
„ Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от „ Белингкат ” имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не може да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл ”, сподели Грозев.

Той дефинира като казус включването на име на задграничен публицист в листата на ФСБ.
Грозев не знае за какво е включен в този лист. Каза, че е наел юристи в Русия. „ Те не могат да схванат в какво тъкмо съм обвинен и упрекнат ”, сподели Грозев.
„ Наех юрист и от правозащитната организация „ Агора ”. Вече втори ден не могат да получат информация. Надявам се към този момент да я получим ”, сподели той.
Грозев счита, че е привлякъл вниманието на съветските служби през 2016 година с следствието си на свалянето на малайзийския аероплан. „ Всяка година вървях да образовам публицисти в Русия. През 2016 година, на излизане от страната ми беше комплициран черен щемпел ”, сподели журналистът. „ През 2019 година наше следствие нанесе сериозен удар на техните служби. То беше за ликвидиране в Берлин на чеченски емигрант. Практически нашето следствие беше главно доказателство в правосъдна зала, с което представител на ФСБ беше наказан до живот и сега той е в берлински затвор. И в края на 2020 година разкрихме кой е отровил Навални, само че и го направихме по метод, по който на практика унизихме ФСБ. За мен това е моментът, в който избрани указания са спуснати от Путин. Това е информация, която ми е дадена от близки до него, тъй че съм сигурен ”, сподели Грозев.
„ Два дни преди българското държавно управление да привика Митрофанова, три други държавни управления в Европа ми предложиха помощ ”, сподели още Грозев.
Той добави, че досега му е препоръчана помощ от Холандия, Австрия, Швеция, Естония.
Засега знае от съветската държавна медия, че е разгласен за търсене по съветския Закон за разпространение на подправени вести за съветската военна интервенция.
Повече гледайте във видеото. 

Източник: Нова телевизия
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
28 Дек 202213428 Дек 202210728 Дек 20225727 Дек 2022190927 Дек 202267427 Дек 20221610КоментариЖив да те одерат, малко ще ти е28 Дек 2022 8:37ч.
Подлога англоезическа
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Z T.M.28 Дек 2022 8:38ч.
А ти си мърша, която работи за MI6. Заради теб и такива като теб се срамя, че съм българин. Ако те знам къде си, незабавно ще пиша на ФСБ и то гратис, от идейни съображения. По добре да си те приберат и да те изправят пред съд. Мърша!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Z T.M.28 Дек 2022 8:40ч.
А кой ти сподели, че като си на различен континент си недостижим?!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202295724 Дек 2022236217 Дек 2022131717 Дек 2022459
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР