Страховете, свързани с продажбата на земя на чужденци, са прекалени,

...
Страховете, свързани с продажбата на земя на чужденци, са прекалени,
Коментари Харесай

Страховете, свързани с продажбата на земя на чужденци, са прекалени, смята земеделския министър

Страховете, свързани с продажбата на земя на чужденци, са прекомерни, сподели през днешния ден по Би Ти Ви министърът на земеделието Румен Порожанов. Той напомни, че и към днешна дата, има опция да се избегнат рестриктивните мерки и такава договорка да стане факт.

Изявлението на Порожанов беше във връзка желаната смяна в закона, с която да се анулира настояването на доказване на уседналост в продължение на 5 години, на чужденците, искащи да купят земя. Порожанов напомни, че това ограничаване нарушава европейските правила и е застрашена от санкция от 800 000 евро еднократно, плюс лихма от 660 евро дневно за всеки ден закъснение на анулация на ограничаването.

Земеделският министър посочи, че проекто законът е оповестен за обществено разискване на страницата на министерството. Порожанов посочи, че става дума за рухване на възбраната единствено за жители от стран-членки на Европейски Съюз.

По мотив неодобрение на животновъдите, поради разпределението на дотациите за мляко, Румен Порожанов сподели, че през днешния ден е разговарял с недоволните. " Свиках съвещателен съвет по отглеждане на животни, който да прегледа казуса ", добави министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР