Страхотна победа в 5-геймова драма прати България на четвъртфинал на

...
Страхотна победа в 5-геймова драма прати България на четвъртфинал на
Коментари Харесай

Страхотна 5-геймова драма срещу Бразилия прати България на 1/4-финал на Световното

Страхотна победа в 5-геймова драма прати България на четвъртфинал на Световното състезание за мъже под 19 години, което се организира в Сан Хуан, Аржентина. Тимът ни в профил Бразилия след 3:2 гейма (25-17, 19-25, 23-25, 25-14, 15-9).

Следващият ни противник е Съединени американски щати, който отстрани на четвъртфиналите Пуерто Рико с 3:0 гейма (28-26, 25-17, 25-17). Двубоят е през днешния ден от 17:00 ч. наше време, като се пада първи в програмата.

Стартовият състав, който селекционерът Мирослав Живков избра против бразилците, бе Симеон Николов, Александър Къндев, Костадин Козелов, Александър Николов, Кристиян Андреев, Кристиан Титрийски и либеро Константин Чипев.

Изключителен първи гейм с необикновен Симеон Николов видяхме в Аржентина. „ Селесао " поведе с 3-1, само че успяхме бързо да изравним. Оттук играта потегли под нашата диктовка и с доста мощна игра на начален удар, като записахме 6 точки на сервис, а 6 от тях в тази част бяха точно на 17-годишният разпределител. Поведохме безапелационно още в самото начало и при 14-7, разликата доближи 8 точки (17-9), при което Бразилия взе спиране. Макар и мъчно, те съумяха да понижат до 4 точки (18-14). Българите не се разколебаха, а играеха бърз волейбол с мощни офанзиви. При 21-17 в наша изгода Симеон Николов реализира четири следващи аса, с цел да даде преднина в геймовете за България – 25-17. Той имаше 7 точки в тази част и 60 % успеваемост.

Във вторият гейм сервисът ни забуксува, започнахме с грешките и след оспорвани първи минути Бразилия поведе с 13-15. Живков взе спиране и даде директиви на играчите, като подсети, че би трябвало да се подсигуряват. Разликата обаче стартира да се натрупа и противникът нямаше проблем да изравни след 19-25 и неточност на наш сервис.

Бразилия стигна до цялостен поврат, откакто оспорваната трета част, която потегли точка за точка. В този интервал също нямахме нито един сполучлив начален удар, което се оказа и разликата, тъй като успеваемостта ни в офанзива не отстъпваше на „ Селесао ". Равенството се задържа до 22-22, само че бразилците завършиха гейма с хубава обсада за 23-25.

Събуждането в нашите редици пристигна в четвъртия гейм, който видяхме България от началните минути. След 5-5 имаше цялостна готовност и задатъкът ни стана 12 (20-8), а той ни разреши умерено да изравним след 25-14 и пратим срещата в тайбрек.

В решителната част поехме контрола от първите минути и не се разколебахме, като преднината ни на моменти бе още веднъж 8 точки.

Кристиан Титрийски бе най-резултатен с 24 точки, с 18 приключи Александър Къндев. Симеон Николов приключи с 11 точки, като 7 от тях бяха единствено в първия гейм. В Срещата той записа и 7 аса./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР