Страхотна форма демонстрираха българските каратеки на първата за сезона Световна

...
Страхотна форма демонстрираха българските каратеки на първата за сезона Световна
Коментари Харесай

Два медала за българското карате на Световната лига в Лимасол

Страхотна форма демонстрираха българските каратеки на първата за сезона Световна младежка лига. На шампионата в Лимасол (Кипър) представителите на КК Цанев сграбчиха две оценки и натрупаха значими точки за международната класация в конкуренцията на 1600 участници от 60 страни.

Ивана Каменова завоюва бронз в категория 53кг след 6 съвършено изиграни мача. За страдание на полуфинал българката загуби от представителката на Италия, която в следствие слечели и купата. Това отличие издига Каменова до номер 1 в международната класация и потвърждава нейната класа и неизменност.

През втория ден огромна наслада и втори бронзов орден за България донесе Роберто Петров в тежка категория. Той започва по съвършен метод и единствено неприятният шанс го лиши от купата. Роберто разруши конкуренцията в 6 изиграни мача, само че също като Ивана загуби на полуфинал в инфарктен дуел с войник от Египет. Срещата приключи при резултат 6:5, като до последните 9 секунди Петров водеше в резултата и “докосваше “ финала.

Останалите състезатели Теодора Цанева, Петър Керацов, Владимир Назъров, Денислав Стоянов, Иван Петков, Моника Илиева, Красимир Дешев и Никола Зафиров демонстрираха добра игра, само че отпаднаха в репешажите и в кръговете без опция за влизане в зоната на медалите. На 8-кратните държавни първенци от КК " Цанев " предстоят няколко подготвителни шампионата, след което през юли още веднъж присъединяване в Световната лига. В края на година е и най-важното тестване - Световното състезание в Чили.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР