Страхотен успех за българския младежки спорт долетя от Обединените арабски

...
Страхотен успех за българския младежки спорт долетя от Обединените арабски
Коментари Харесай

15-годишно българче спечели световната титла по ММА

Страхотен триумф за българския юношески спорт долетя от Обединените арабски емирства в четвъртък вечерта. Там, в столицата Абу Даби, се организира международното състезание по смесени бойни изукства (ММА) за младежи.

С голямото си сърце, едно 15-годишно българче направи по този начин, че в 18-хилядната „ Мубадала сцена “ да прозвучи химна, а трибагреникът да се развее на най-високото ходило – това на спечелилия.

Пред погледа на емира на Абу Даби и президент на Обединените арабски емирства – шейх Мохамед ибн Заид ал-Нахаян, Мартин Петков стана международен първенец при 15-годишните (младежи Б, съгласно правилника на международната федерация по ММА – б.а.) по безапелационен метод.

Отличникът от математическата гимназия в Стара Загора стигна до титлата в своята възрастова група и в кат. до 77,1 кг след безапелационни победи над бойци от ОАЕ, Естония и Украйна.

Във финала, без да трепне, че се изправя още веднъж против представител на домакините и че ще му се наложи да се бори пред очите на шейха, нашето момче сподели забележително самообладание и си заслужи златото, съобщи bTV Спорт.

В първи кръг Петков надигра Зайед Алхосани (ОАЕ), след което пристигна ред на Герман Гилдеман (Ест), а по-късно поредно жертви на класата на българчето станаха Тимур Судак (Укр), който след това остана с бронз и Салем Алхамуд (ОАЕ), който трябваше да се задоволи със среброто.

Мартин Петков е роден на 13-и април 2008 г. Възпитаник е на спортен клуб " Атила ", където тренира смесени бойни изкуства през последните три години под управлението на треньора Ивайло Георгиев. Преди това, още от 6-годишна възраст, Мартин се занимава с джудо.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР