Страхотен Карлос Сайнц тръгва първи на Силвърстоун“ За да стигне

...
Страхотен Карлос Сайнц тръгва първи на Силвърстоун“ За да стигне
Коментари Харесай

Ще успее ли Сайнц да превърне първия си полпозишън в победа?

 Страхотен Карлос Сайнц потегля първи на „ Силвърстоун “ Страхотен Карлос Сайнц потегля първи на „ Силвърстоун “
За да стигне до нея обаче той ще би трябвало да удържи зад себе си международния първенец Макс Верстапен, който към този момент има шест триумфа през 2022 година и държи преднина от 46 точки на върха в генералното класиране преди съотборника си Серхио Перес. Мексиканецът ще потегли четвърти на „ Силвъртоун “, а сред него и Верстапен на третото място ще се подреди Шарл Леклер, който е трети в класирането при водачите с пасив от 49 пункта по отношение на Верстапен.

Както и във всеки един старт от началото на годината водачите на Ред Бул и Ферари са ясните любимци за успеха. Техните проблеми с надеждността обаче дават очаквания и да другите отбори да се борят за триумфа по-късно през днешния ден, а на такива ще се надяват най-много двамата британци Люис Хамилтън и Ландо Норис. Те ще започват пети и шести през днешния ден, а Хамилтън ще преследва своята рекордна девета победа в домашното си съревнование.
 Коя е най-хубавата тактика за през днешния ден? Коя е най-хубавата тактика за през днешния ден?
Зад тях на четвъртата редица на старта ще се наредят Фернандо Алонсо и третият британец Джордж Ръсел, а в дъното на топ 10 на старта ще застанат Гуаню Джоу и Никола Латифи. За Латифи вчерашната подготовка бе извънредно мощно, защото в нея той освен за първи път излезе от първата ѝ фаза, само че по-късно и за първи път през годината класира кола на Уилямс за решителния сегмент.

Надпреварата за Гран При на Англия, десети кръг за сезон 2022 във Формула 1, стартира в 17:00 часа през днешния ден и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР