Страхил Попов е един от новите лидери на националния ни

...
Страхил Попов е един от новите лидери на националния ни
Коментари Харесай

Страхил Попов пред ТОПСПОРТ: Развиваме се, но много по-бавно от останалите

Страхил Попов е един от новите водачи на националния ни тим. Бранителят бе неизменим титуляр във всички 10 квалификационни срещи за Мондиал 2018, като остави отлични усещания със своето показване. В момента Попов се подвизава на висота и в турския Касъмпаша, като всичко това ни предизвика да създадем просторно изявление със бранителя, който у нас има повече от 150 мача за тима на Литекс.

Страхил е на мнение, че родният ни футбол се развива в позитивна тенденция, само че с надалеч по-бавни темпове, в сравнение с в останалите европейски страни. Въпреки това, той има вяра, че националният ни отбор има шансове за триумф както в борбите за класиране на Евро 2020, по този начин и в новия шампионат на УЕФА - Лига на нациите.

А какво мисли той за конкуренцията в турското състезание, борбата сред ЦСКА и Лудогорец за купата, и работата на Гриша Ганчев в " аления " клуб, четете в специфичното му изявление пред ТОПСПОРТ:

Страхиле, здравей. В момента турското състезание е в разгара си. Касъмпаша постави завършек на отрицателната си серия с триумф над Аланияспор. С оглед класирането, оставане в елита ли е предпочитана ви цел или към момента не сте се отказали от битката за място в евротурнирите?

-За страдание изпуснахме много точки по безразсъден метод. С Бурсаспор водехме 2:0 до 90-ата минута и за четири минути допуснахме два гола. Срещу Кайзериспор още веднъж ни изравниха в 93- ата минута, тъй че очевидно в някои моменти ни липсваше централизация. Първенството е доста оспорвано, тъй че мога да кажа, че както може и да се борим за евроквотите, по този начин и би трябвало да внимаваме за тимовете обратно. В момента Коняспор и Анталияспор за в зоната на изпадащите, а това са тимове с над 25 млн. евро бюджет, което и приказва за равнището на шампионата.

 Снимка 317998
Източник:

Караш трети сезон в клуба, равносметката ти до този миг? Успя ли да свикнеш изцяло с живота в Турция и спецификата на локалното състезание?

-Да, мога да кажа, че изцяло привикнах с живота в Турция и шампионата. Живея много покрай базата на тима ни. Кварталът ми е доста спокоен и прелестен за живеене, удовлетворен съм от всичко.

 България в група с Кипър, Норвегия и Словения за Лига на нациите! Обновена
България научи противниците си за Лига на нациите!

Турнирът дава четири квоти за Евро 2020

В момента неочакван водач в Сюперлиг е Истанбул Башакшехир. Докъде смяташ, че ще се развие този план? Наскоро привлякоха и звезда като Арда Туран...

-В Истанбуш Башакшехир се наливат доста пари и се работи на доста високо равнище. Привлякоха звезди от ранга на Арда, Адебайор, Клиши, Емре, тъй че явно задачите са им доста високи. Титла в Турция дава право на непосредствено присъединяване в Шампионската Лига и съм сигурен, че това е главната цел пред тях. През миналото лято няколко минути ги разделиха от това да отстранят Севиля и да вземат участие още този сезон, тъй че сигурно този тим ще върви нагоре.

Доволен съм от всичко в Турция. Конкуренцията е сериозна. Отбори с бюджет от над 25 млн. евро са в зоната на изпадащите. Има интерес към мен, само че все още не става въпрос за нищо съответно

Вече си добре прочут по терените в Турция, има ли възможност скоро да смениш клубната си принадлежност? Има ли някакъв действителен интерес към теб по време на този трансферен прозорец?

-За действителен интерес и за съответна оферта не знам, само че е ставало въпрос за един или различен тим, че са се интересували, само че нещо по-конкретно няма. Разбира се, всеки се стреми да се развива и работя над това всеки ден.

 Снимка 329402
Източник:

В персонален проект, няма по какъв начин да отречеш, че този квалификационен цикъл с националния тим беше повече от сполучлив за теб. Представи се на равнище против огромни футболни сили като Франция, Швеция и Холандия, какво обаче не ни доближи, с цел да се преборим за освен това в тази " смъртоносна " група?

-Конкретно за мен мога да кажа, че съм доста удовлетворен, че изиграх всичките 10 мача по 90 минути. Разбира се, имам забележки и не съм удовлетворен от някои моменти от моята игра, и от някои мачове. Самокритичен съм и знам, че съм могъл да се показва и по-добре. За всеки футболист е чест и несъмнено опит да играе против такива тимове. А като цяло за тима считам, че се показа добре. Да не забравяме какъв брой беше тежка групата. Ключовият миг бе, че не успяхме да победим Беларус като посетител, само че съгласно мен тима израства и със здрава работа от футболистите мисля, че ще накараме хората да стартират повече да поддържат националния тим, Това е нещо доста значимо, когато играеш, да усещаш поддръжката на почитатели и аудитория.

 Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Макаби (Хайфа) дава отговор на моя нрав, в Левски оставих късче от себе си
Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Макаби (Хайфа) дава отговор на моя нрав, в Левски оставих късче от себе си

" Убеден съм, че един ден ще осъществя фантазията си - да стана първенец със " сините " "

Мнозина настояват, че България би трябвало наложително да се класира на Евро 2020. Като един от водачите на настоящия отбор, съгласно теб подготвени ли сме за такава виновна задача?

-Първо дано не забравяме, че изключително в Европа към този момент няма слаби тимове. Това си го повтаряхме, само че очевидно, хората в действителност не схващат, че на всички места тимовете се развиват и затова класирането няма да е толкоз " елементарно ", както почитателите си мислят. Разбира се, съгласно мен имаме шансове, а и футболни причини, които да представим, с цел да се класираме, само че естествено няма да е елементарно и би трябвало да играем на върха на опциите си.

Класирането ни на Евро 2020 няма да е толкоз елементарно, колкото почитателите си мислят. Под управлението на Хубчев се вижда, че сме по-добър колектив

Какво съумя да промени Петър Хубачев в националния ни тим? Май към този момент в действителност имаме един мощен колектив?

-Да, главното беше това, всеки да разбере, че за жалост нямаме звезди от международна големина, само че имаме положителни футболисти. За да имаме триумф и резултати, всеки би трябвало да дава максимума от себе си във всеки един миг от мача. Мисля, че и се вижда, към този момент сме по-добър колектив и сме по-сплотени.

 Снимка 284557
Източник:

Как ще коментираш групата ни за Лига на нациите? Имаме ли късмет в този шампионат и какво изцяло мислиш за този нов план на УЕФА?

-Групата е равностойна и съгласно мен всеки един от противниците ни ще желае първото място. Имаме нашите шансове за победа в нея, само че това ще стане с доста дисциплинираност и себераздаване в мачовете. А по отношение на плана, съгласно мен е доста добра концепция, изключително за тимовете от нашия сан, тъй като дава спомагателен късмет за класиране, а пък за водещите тимове също е добре, тъй като хората ще могат да видят конфликти сред огромните сили по-често и не в другарски мачове, а в публични.

Следиш ли протичащото се в Първа лига? Според теб кой всред огромната тройка (Лудогорец, Левски и ЦСКА) е с най-големи шансове за купата?

Да, проследявам какво се случва. Според мен ЦСКА има огромни шансове да наруши хегемонията на Лудогорец от последните години, тъй като в действителност играе добър футбол и нещата там са доста професионални. Левски отстъпва на тези два тима, само че не би трябвало и да се подценява.

ЦСКА има огромни шансове да наруши хегемонията на Лудогорец. Левски отстъпва на тези два тима. Гриша Ганчев постоянно се стреми да прави всичко професионално

Работил си с Гриша Ганчев в Литекс, смяташ ли, че ще успее да възроди и ЦСКА? Имаш ли усещания от работата му на " Българска войска " до този миг?

-Да, съгласно мен ще има огромен триумф с ЦСКА, тъй като това е човек, който дава благо и драго за спорта и в частност футбола. Винаги се стреми да прави всичко професионално, а и го прави с огромна пристрастеност, тъй че ЦСКА го чакат положителни дни.

Макар и от отдалеченост, смяташ ли, че има някаква позитивна смяна в шампионата ни, или нещата са се влошили, откогато пое към чужбина?

-Не мога да кажа, че са се влошили, а и към този момент не съм вътре в кухнята и не мога да дам точна оценка. Мисля, че се развиваме, само че доста по-бавно от останалите, както загатнах нагоре, всичките страни се развиват с доста бързи темпове, а ние изоставаме. Ако си пуснете мач даже от втора дивизия на Турция и видите стадионите и атмосферата, ще ви стане ясно защо става въпрос.

 Снимка 285261
Източник:

Одобряваш ли избора на спортните публицисти, които за поредна година избраха Ивелин Попов за №1 в България?

-Да, Попето стана първенец на Русия, игра Шампионска лига, победиха Севиля, показаха се добре в домакинския мач с Ливърпул, а и за националния тим записа мощни мачове, тъй че беше разумният избор.

И като за край, какви са персоналните ти упоритости през този сезон?

-Надявам се да продължа с положителното ми показване в тима и ми се желае, несъмнено, да се класираме на по-предно място от предходната година. За Европа ще ни бъде мъчно, тъй като загубихме неуместно точки. Но няма невъзможни неща! Надявам се аз и целият тим да изпратим един добър сезон.

 Националите играят контрола с Румъния в Разград?
Националите играят контрола с Румъния в Разград?

Двата мача са планувани за март
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР