Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да

...
Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Страхът е основната причина за ниския ваксинационен процент у нас

Страхът и дезинформацията са главните аргументи хората в България да не желаят да се имунизират. Това сподели за Нова телевизия зам.-председателят на БЛС и част от експертния съвет към Министерство на здравеопазването доктор Николай Брънзалов.

„ Ние сме на последно място в Европа по имунизиране. Необходима е нова тактика за имунизацията, в която напъните да бъдат ориентирани към обществените мрежи, които се оказват главен източник на информация. Проводникът на информация обаче от вярното място до потребителя би трябвало да бъде съкратен, с цел да няма боязън у хората. Именно страхът е повода да не желаят да се имунизира. Трябва да се хвърлят всички старания в обществените мрежи и когато се появи неверна информация, тя да бъде опровергавана от специалисти”, добави още доктор Николай Брънзалов.

„ Учени към този момент потвърдиха, че смесвайки две ваксини имунитетът се покачва неимоверно. Добре би било да се намерения срокът сред втората и третата бустерна доза да бъде понижен. Губим доста хора ежедневни. Българите се възмущават на наложените локдауни в други европейски страни, само че там точно поради това смъртността е доста по-ниска. Нивото на имунизирани също пък е доста по-голямо. Налагането на спомагателни ограничения у нас е политическо решение, с което лекарите се съобразяваме. Но какъв смисъл има от още ограничения, като те не се спазват”, сподели проф. Брънзалов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР