Страхът е едно от най-често изпитваните от човека чувства. И

...
Страхът е едно от най-често изпитваните от човека чувства. И
Коментари Харесай

Когато страховете ни държат будни

Страхът е едно от най-често изпитваните от индивида усеща. И е по този начин откогато съществуваме. Сега обаче, повече от всеки път, страхът е още по-осезаем.
 “Представление и половина ”, Стоян Радев и новата премиера в Сатиричен спектакъл “Алеко Константинов ”
Когато 14 актриси са мъчително откровени

Подготвили са ни “Представление и половина ”

И това е по този начин, тъй като се опасяваме от гибелта, от заболявания, от безработица, от лихвени проценти, налози, санкции, от загуба на пари, от правене на доста пари... Изобщо, страховете могат да бъдат толкоз доста, че по-добре е да не продължаваме да ги изброяваме.

Вместо това можем да гледаме най-новото зрелище, което ще се играе на Сцена Дерида и е отдадено точно на страхуващите се. Трагикомедията " Хленч ", написана от Стивън Бъркоф, може в резюме да бъде показана като пиеса за терзанията.
 Снимка 603949

Авторът ѝ издава още, че постановката изследва резултата от терзанията ни, от непрекъснатите ни недоволства и от страховете, които ни държат будни.

" За тези, които не могат да живеят в сегашното, това е действителен и непосилен проблем. Ние непрекъснато сме заобиколени от голяма маса проблеми, които напълно не седят добродушно, с цел да изчакат решение, а са подготвени всеки миг да се стоварят най-ненадейно, да изискат неотложно решение, да хленчат или да ни разхленчват, до момента в който не им обърнем нужното внимание, въпреки по този начин да проваляме всичко необходимо ", споделя още той.
 Снимка 603948

Представлението " Хленч " цели да ни накара да се замислим за това какъв брой постоянно, до момента в който приказваме, вътре в нас водим и един вътрешен монолог. Той може от време на време да ни направлява, различен път да ни защищава. По-интересното обаче е, че този наш вътрешен монолог е по-честен от изреченото на глас.

" Хленч " ни провокира също като ни кара да се запитаме и още нещо. Дали пък нямаше да бъдем по-истински, в случай че постоянно изговаряхме на глас мислите си?
 “Ана Каренина ”, Лев Толстой, П. И. Чайковски, Лео Муич и премиерата на балета в Софийска опера и балет
Нов прочит на класическата " Ана Каренина "

Руската класика, която ще оживее на българска сцена

Премиерата на " Хленч " е на 30 и 31 януари от 19 ч. на Сцена Дерида, а цялата информация е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР