Страх в журналистиката в днешния свят има много, но виждам,

...
Страх в журналистиката в днешния свят има много, но виждам,
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Страх в журналистиката има много, но виждам и не по-малко смелост


Страх в публицистиката в днешния свят има доста, само че виждам, че има и доста храброст. Така отговори на въпрос " смелостта или любознанието е водещ за един публицист и доколко участва и страхът в тази специалност ", известният български публицист и водещ на " 120 минути " Светослав Иванов. Въпросът бе заложен от студентка първи курс " Журналистика " по време на самодейността на Dir.bg " He`s The Man ".

" Така че избери своята страна и знай, че има три съществени аргументи хората да изберат тази специалност. Първата е за вътрешно удоволетворение, втората е егоцентрична, а третата е за пари. Уверявам те - пари доста няма, егото не е добър консултант и единствено вътрешното удоволетворение остава от това, което правиш отсега нататък каквото и да се случва към теб ", обърна се Светослав Иванов към журналистката.

Според опитния публицист, посетил доста горещи точки по света, феновете, слушателите и читателите не одобряват две неща клишета и стандарти. Той даде образец с метода, по който бе отразявана войната в Ирак. " Исках да отида да видя с очите си какво се случва и попаднах на много забавни истории, да вземем за пример на някои публицисти, които работеха с локални хора, на които плащаха и ги изпращаха да снимат от тяхно име. Те единствено си заставаха пред камерата в края на деня, с цел да обобщят и кажат: " Репортажът е на еди кого си ". А в действителност локалните хора вършеха 99% от работата ", сподели Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР