Страх, мъка, ревност... Проблемите ви не са непреодолими. Достатъчно е

...
Страх, мъка, ревност... Проблемите ви не са непреодолими. Достатъчно е
Коментари Харесай

Методът на Фил Щуц: Да превърнем страховете си във възможности

Страх, тъга, ревнивост... Проблемите ви не са непреодолими. Достатъчно е да имате подобаващите принадлежности и способ, както и да знаете по какъв начин да ги употребявате.

Чрез пет динамични и практични инструмента терапевтът Фил Щуц основава способ, който дава опция на хората да бъдат дейни настоящи лица в личната си персонална промяна и да трансфорат своите страхове и паники във благоприятни условия.

По време на този развой на персонална промяна участниците намират храброст, получават дисциплинираност, усъвършенстват връзката и развиват своята креативност, а пречките изчезват. В продължение на години Щуц и негов сътрудник са обучавали пациентите си на тези техники.

Фил Щуц предлага нов лечебен модел, при който достигането до крайните аргументи за даден проблем не са повода за смяната, а нейното разследване.

Всъщност Щуц е американският психиатър. В дългата си професионална кариера той е бил психолог в разнообразни затвори, като също по този начин е считан за един от най-престижните частни психолози в Ню Йорк. През 80-те се открива в Лос Анджелис, трансформирайки се за някои медии в най-търсеният психиатър в Холивуд. Той е оказал помощ на хиляди писатели, художници, продуценти и изпълнителни шефове да се оправят със своите несигурности, контузии и проблеми, събуждайки техния креативен капацитет.

Според него всички можем да променим прочувственото си положение съвсем незабавно, като приемем неприятните прекарвания и мисли и ги превърнем във благоприятни условия. Всяка психическа или екзистенциална рецесия е опция за личностно израстване и еволюция. За да извършите това, би трябвало да употребявате " инструментите ", които задействат тези вътрешни сили, които всички имаме и които би трябвало да развием. Щуц ги илюстрира по педагогичен метод и те са следните:
Реалност
Трябва да осъзнаем, че животът ни ще бъде доминиран от три аспекта, които са болежка, несигурност и непрекъсната работа. Последният детайл ще ни разреши да се оправим с първите два.
 Жизнената мощ
Има три сили, които дефинират кои сте и по какъв начин можете да подобрите съществуването си. Първата е връзката с тялото ви, втората е връзката с хората и последната е връзката със себе си.
Част X
Всички имаме тъмна зона, която пречи на смяната, това е тази съпротива, която, сходно на изверг, пречи на всичко.
Перлената огърлица
Животът може да се преглежда като огърлица с разнообразни камъни. Всеки камък е деяние, това са всички задания, старания и действия, които правим всекидневно.
Царството на илюзията
Според Щуц всички се фокусираме върху постигането на съвършенство. Перфектна работа, съвършен сътрудник... Всичко това обаче ни носи страдалчество.

Терапевтът би трябвало да се концентрира по-малко върху казуса и причината за него и повече върху решението, т.е. върху това как да се оправи. Когато клиент пристигна в офиса и търси помощ за решение на съответен проблем, който го изтезава сега, той не желае теории, догатки или причинно-следствени пояснения. Той търси решение тук и в този момент, търси проект за деяние, " метод за контраофанзива ", незабавна помощ, която облекчава страданието му, сила, която го кара да промени не отношението си, а държанието си, инструмент, с който да поправя смяната.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР