Страдащият от тотална липса на фенска маса Тампа Бей Рейс

...
Страдащият от тотална липса на фенска маса Тампа Бей Рейс
Коментари Харесай

Тампа Бей свива капацитета на Тропикана Фийлд до минимум

Страдащият от тотална липса на фенска маса Тампа Бей Рейс прибегна до следващото съкращаване на потенциала на своя бейзболен стадион – " Тропикана Фийлд ". От сезон 2019 в МЛБ достъпът до 45-хилядното оборудване в Сейнт Питърсбърг ще бъде стеснен с нови 6000 места до сериозния най-малко от 25 000. Вторият етаж от трибуните на покрития стадион ще бъде напълно затворен за гости, а така наречен премиум зона ще бъде преместена на долното равнище.

" С тези промени целим да се придържаме към нашия ангажимент да осигуряваме първокласно прекарване за феновете на " Тропикана Фийлд " – съобщи президентът на Тампа Бей Мат Силвърман. – Това ще помогне за основаването на една по-задушевна, занимателна и вълнуваща среда за нашите почитатели. "



През 2018 година " лъчите " имаха втората най-слаба посещаемост в Мейджър лийг, като мачовете им бяха гледани приблизително от 14 258 фенове. По-малко аудитория имаше единствено на ст. " Марлинс Парк " в Маями, където ходеха приблизително по 10 013 души. За Рейс спадът бе със 7,9% по отношение на предходния сезон, в който клубът беше на последно място по зрителски интерес.

При основаването на тима през 1998 година формалният потенциал на " Тропикана Фийлд " за бейзболни мачове беше 45 369 седящи места. Оттогава той бе свиван методично с по 1000-2000 седалки през няколко сезона, до момента в който стигна настоящето дъно. С новия си потенциал домът на Тампа Бей към този момент е с 10 000 места по-малък от втория най-компактен стадион в МЛБ – " Прогресив Фийлд " в Кливланд (35 041 места).



През последните години клубното управление на " лъчите " интензивно търси благоприятни условия да реалокира тима отвън Сейнт Питърсбърг, само че въпреки всичко да го задържи на западното крайбрежие на Флорида. Засега обаче всички опити за намиране на уместно място за нов стадион в района удрят на камък. А клубът няма доста време, защото актуалният контракт за наем на " Тропикана Фийлд " изтича през 2027 година

" Ще продължим да търсим из Тампа Бей и ще вложим всичките си старания в това – акцентира притежателят Стюърт Стърнбърг по време на зимната среща на босовете през декември. – По един или различен метод би трябвало да изясним къде ще бъде тимът през 2028 година, в случай че не и по-рано. В идеалния случай ще се преместим по-рано. Но най-късно това ще стане през 2028-а. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР