Стойте далеч от животните е обичайна забрана във всички зоопаркове,

...
Стойте далеч от животните е обичайна забрана във всички зоопаркове,
Коментари Харесай

Деца нахраниха и разходиха сервала Жан

„ Стойте надалеч от животните ” е нормална възбрана във всички зоопаркове, само че от време на време публично тя се нарушава, видя „ Труд ”. Софийската зоологическа градина даде тази опция на деца и възрастни по случай 130-ия си рожден ден.

В събота посетителите можеха да следят храненето на слона Артайда, щрауса Шони, с любовта му към магданоза, двойката рисове Алек и Беси и други животни.
 07-6  07-5  07-4  07-2  07-1  07-3  07-0  07-new
„ Не хранете животните ” е друго предписание на зоопарковете, само че то рядко се съблюдава. „ Голям проблем е даването на храна от посетителите ”, показа гледачката Соня Геновска. Освен болести, това от време на време води и до гибел на животни, означи тя и изясни, че серията демонстрационни хранения, които зоокътът демонстрира особено за празника си, разрешава на хората да се приближат до животните и даже да ги нахранят, само че с подобаваща храна.

Изненада за всички бе извеждането на сервала Жан. Сипматичният тригодишен див звяр от семейство Котки за късия си живот претърпява две счупвания на крайник, рухване по глава, има припадъци и едвам неотдавна е с излекувано зрение. Той е на поддържаща терапия и е задоволително мирен, с цел да бъде отрупан с любовта на децата – в непосредствена непосредственост и в огромни количества.

Тематични просветителни съботи се организират тъкмо от година. Следващата седмица персонално шефът Добромир Бориславов на зоопарка ще разкрие елементи от работата си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР