Днес изтече срокът за пренареждане в списъците на новите евродепутати.

...
Днес изтече срокът за пренареждане в списъците на новите евродепутати.
Коментари Харесай

ЦИК обяви резултатите от вота за Европейски парламент

Днес изтече срокът за пренареждане в описите на новите евродепутати. Тази вечер централната изборна комисия се събра на онлайн съвещание, с цел да разгласи окончателните резултати от изборите за европейски парламент, съобщи.

Въпреки провокациите на вота " 2в1 " наподобява законовите периоди за оповестяване на резултатите от изборите в неделя ще бъдат спазени. И по проект, въпреки и със съвещание в 9 вечерта, от Централната изборна комисия минаха през финалните процедури към евровота. Така прогнозните резултати към този момент са и действителни. Ето по какъв начин се разпределят мандатите за Брюксел:

Първите по гласове - ГЕРБ-СДС – изпращат петима евродепутати. По трима свои представители в Европейския парламент ще имат от Движение за права и свободи, ПП-ДБ и „ Възраждане ”. Двама от българските пратеници в Брюксел ще са от „ Българска социалистическа партия за България ” и един - от „ ИТН ”.



Трима от претендентите за евродепутати бяха заличени по тяхно искане - Джевдет Чакъров и Искра Михайлова, подали заявление във вторник, както и Росен Желязков, който е подал молбата си в ЦИК през днешния ден. И защото са спазили законовия период, на съвещанието довечера единомислещо настояването на всеки от тях беше утвърдено. 



Утре следва ново съвещание на Централната изборна комисия - на което ще стане ясно окончателното систематизиране на мандатите и в българския парламент. За да разберем имената на 17-те евродепутати - ще би трябвало да изчакаме до петък, а неделя, на 16-и юни, е денят, в който ще знаем дефинитивно и кои ще са новите 240 депутати в 50-тото Народно заседание на България.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР