Стойността от 1,6 млрд. долара за придобиване на самолети Ф-16

...
Стойността от 1,6 млрд. долара за придобиване на самолети Ф-16
Коментари Харесай

Каракачанов: Около 2 млрд. лв. е максимумът на разумната цена за F-16

Стойността от 1,6 милиарда $ за придобиване на самолети Ф-16 е единствено рамка, разяснява във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, представен от БНР.

" Това е рамката, която Конгресът дава като най-много, която позволява на държавното управление да подписа договорка най-много на такава цена. Това по никакъв метод не значи, че цената на самолетите, в случай че ги закупим, ще бъде 1,673 милиарда. Това е таванът, който позволява Конгресът. Давам образец със Словакия. Конгресът беше дал своя вот за Словакия 2,8 милиарда, а словаците подписаха контракт на 1,8 млрд, обясни вицепремиерът.

Ние имаме една рамка, която е дал своя вот Народното събрание - 1,8 милиарда лв.. Той ни гласоподава и опция да се отклоним леко, само че в края на крайщата персонално аз считам, че можем да се отклоним в границите на рационалното и преференциалното за България. Около 2 милиарда лв. е, съгласно мен, максимумът на рационалната цена. Малко повече от един милиард $ жестоко казано. По никакъв метод няма да бъде за сметка на качествата на самолета ", съобщи Каракачанов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР