Стойността на златото в сряда се увеличава, поради отслабването на

...
Стойността на златото в сряда се увеличава, поради отслабването на
Коментари Харесай

Цената на златото расте


Стойността на златото в сряда се усилва, заради отслабването на $ и се търгува до най-високото си равнище от четири месеца насам, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на февруарския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 3,7 $ – до 1340,4 $ за тройунция. За финален път златото се търгуваше при цена от 1340 $ през октомври 2017 година, напомнят наблюдаващите на пазара.

Стойността на фючърса за месец март за среброто се усили едва – до 17,03 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни, съществени търговски сътрудници на САЩ) се намали с 0,21 % - до 89,94 пункта. Отслабването на $ по предписание се отразява върху цената на златото, правейки го по-евтино за вложителите, притежаващи друга валута.
Доларът се намалява, само че наред с еврото и йената продължава да отразява икономическите индикации.

Инвеститорите остават оптимисти във връзка с стопанската система на еврозоната, поради забележителния растеж на показателите. Настоящите стопански условия и стопански упования в еврозоната за януари бяха оповестени от Центъра за проучване на стопанската система на Европа (Zentrum fuer Europaische Wirtschaftsforschung, ZEW). За пръв път индикаторите се покачват - до 56,4 пункта от 50,7 пункта през декември.

Йената продължава да бележи растеж, въз основа на решението и мненията във връзка с паричната политика на Централната банка на Япония във вторник. Независимо, че лихвата остана непроменена от равнището си от минус 0,1 %, вложителите реагират оптимистично на мненията на регулатора във връзка с прогнозата му за растеж на цените в страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР