Стойността на XRP се повиши значително, след като бе взето

...
Стойността на XRP се повиши значително, след като бе взето
Коментари Харесай

XRP губи $18 милиарда за по-малко от месец – Какво следва?

Стойността на XRP се увеличи доста, откакто бе взето отчасти решение токена да не бъде систематизиран като скъпа книга в продължаващия юридически спор сред Ripple и Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC). 

Впоследствие обаче тези облаги понижиха, защото криптовалутата стана очевидец на незабравим отлив на капитали.

Към 20 август пазарната капитализация на XRP възлиза на $27.9, което демонстрира спад от съвсем $13 милиарда по отношение на регистрираните $42.89 милиарда на 14 юли, ден след решението по делото на SEC.

В делото регулаторната организация упрекна Ripple в осъществяване на нерегистрирано предложение на скъпи бумаги посредством продажбата на XRP токени. Председателстващият арбитър издаде решение, в което се показва, че XRP не дава отговор на критериите, с цел да бъде класифицирана като скъпа книга. Това на процедура почисти Ripple от обвиняванията на SEC, въпреки и отчасти.

Първоначално вложителите реагираха на това известие с оптимизъм, като издигнаха цената на XRP до нови висоти, достигайки до над $0.80 в границите на 24 часа, което е незабравим скок от 90 %. Въпреки това, растежът беше временен.

Спадът в пазарната капитализация на XRP може да се дължи на композиция от фактори, в това число на това, че търговците прибраха облаги, откакто се възползваха от първичния ценови скок, на цялостната неустойчивост на пазара и на продължаващата неустановеност по отношение на регулаторния статут на криптовалутата в дълготраен проект.

Едновременно с това Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища разгласи желанието си да оспори решението по делото. Регулаторният орган е изискал позволение да оспори решението, съгласно което XRP не следва да се смята за скъпа книга. Като се има поради тази продължаваща регулаторна неизясненост, не престават спекулациите, че цената на XRP ще остане нестабилна.  

Въпреки това някои участници в делото считат, че обжалването може да не попречва безусловно напредъка на XRP.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР