Стойността на всички токени на Bitcoin в обращение, или пазарната

...
Стойността на всички токени на Bitcoin в обращение, или пазарната
Коментари Харесай

Bitcoin достигна пазарна капитализация над $1 трлн. за първи път от 2021

Стойността на всички токени на Bitcoin в обращение, или пазарната му капитализация, в сряда се увеличи над 1 трилион $ за първи път от края на 2021 година, съгласно данни на CoinMarketCap.    Едновременно с това криптовалутата също по този начин проби равнището от 51 000 $ денем, отбелязвайки първия път, когато доближава тази цена от декември 2021 година насам. Това показване продължава ралито, което стартира през януари предходната година. Само в границите на тази година Bitcoin е поскъпнал с повече от 21%.    През 2023 година криптовалута №1 се повиши с повече от 150% с помощта на упованията за утвърждение на борсово търгувани фондове (ETF), свързани с нея, от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати. Това в последна сметка се случи през януари тази година.   

След утвърждението на Bitcoin ETF обаче цената на криптовалутата падна, преди в края на месеца да стартира ново рали, откакто в този момент вложителите гледат към " халвинга " - развой за ограничение на предлагането, записано в кода на блокчейн мрежата, което се случва на всеки четири години и е планувано за април. 
Когато се случи това, възнагражденията, давани на добиващите Bitcoin, се понижават на половина, което понижава и размера на криптовалутата на пазара. В исторически проект този развой постоянно е предшествал достигането на нови исторически върхове през идващите месеци. Последният връх на Bitcoin беше малко под 69 000 $ през ноември 2021 г.   

Но последният стадий от ралито наподобява се подхранва частично и от огромното търсене на ETF-и, които записаха чист приток от 1,1 милиарда $ през предходната седмица. Това са артикули, които наблюдават придвижването на цените на някакъв актив, като в този случай разрешава на вложителите да играят на ценовите придвижвания на Bitcoin, без да имат действително криптовалута. Емитентите на ETF обаче ще би трябвало да купуват и продават Bitcoin, с цел да поддържат деривата. 
При други криптовалути също се следи повишаване на цените. Ethereum доближи 2 759,87 $ в сряда, съгласно данни на CoinDesk - най-високото му равнище от май 2022 година насам, a вложителите се надяват, че ETF за криптовалута №2 може да бъде утвърден от Комисията по скъпите бумаги и тържищата тази година. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР