Стойността на проекта за ул. Виа Понтика е 2,3 млн.лв.,

...
Стойността на проекта за ул. Виа Понтика е 2,3 млн.лв.,
Коментари Харесай

Започва ремонт на важна улица в Созопол

Стойността на плана за ул. " Виа Понтика " е 2,3 млн.лв., като Министерство на регионалното развитие ще финансира част от него в размер на 1,5 млн.лв.

Община Созопол подписа съглашение с Министерството на районното развиване и благоустройството за финансиране на инфраструктурен план с огромно публично значение – ремонта на ул. „ Виа Понтика “, м. Буджака.

Реконструкцията на цялата улица е разграничена на два стадия, като обект на сегашния контракт е северната част с дължина близо 2 км. 

Инвестиционният план за реконструкцията и ремонта на ул. “Виа Понтика “ бе пожелан от Община Созопол за целево финансиране заради извънредно неприятното експлоатационно положение на настилката, бордюрите и тротоарите, които тук-там даже липсват и това основава проблеми както на водачите на МПС, по този начин и на пешеходците. С реализирането на този план ще бъде усъвършенствана организацията на придвижването и ще бъде усъвършенствана сигурността за всички участници в него. 

Основна цел на плана е отстраняването на всички повреди и повишение носимоспособността на уличната структура по отношение на нарасналото и променено по тип транспортно натоварване  и за обезпечаване на оптимален експлоатационен интервал.

Освен тази активност, планът включва и отводняване на дъждовните води посредством реорганизация на съществуващи и създаване на нови отводнителни уреди. 

" М. Буджака става все по-предпочитано място както за живеене, по този начин и за отмора и натовареността на основната улица " Виа Понтика " е голяма, а положението й е извънредно неприятно. С реализирането на този план регионът ще придобие напълно нов образ, който ще корепондира с потребностите и желанията на всички нас ", разяснява кметът Тихомир Янакиев.

Стойността на плана е 2,3 млн.лв., като Министерство на регионалното развитие ще финансира част от него в размер на 1,5 млн.лв.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР