Стойността на подготовката на пилоти за изтребителите F-16 е изключително

...
Стойността на подготовката на пилоти за изтребителите F-16 е изключително
Коментари Харесай

РАНД: Подготовката на пилоти за F-16 може да достигне 5,6 милиона долара

Стойността на подготовката на водачи за изтребителите F-16 е извънредно висока и доближава 5,6 милиона $, пресметнаха от корпорация РАНД.

Корпорация РАНД наскоро разгласява забавен отчет, създателите на който са проучили цената на образование на водачите за полети на разнообразни самолети на американските Военновъздушни сили. В основата на методологията са взети няколко критерия, такива като експлоатационните и спомагателните разноски, непрекъснатите и променливите разноски, а също по този начин цената на един летателен час в границите на цялата стратегия за образование на водачи.

Получените приблизителни суми за всички оценени стратегии за подготовка са се оказали доста високи. Цената на подготовката на водач с базова подготовка за изтребител F-16 доближава 5,6 милиона $, за изтребител F-35A — 10,17 милиона $, а за изтребител F-22 — 10,9 милиона $. Прекалено висока е и цената на подготовката на водачи за щурмови самолети и бомбардировачи. Ако цената на образованието на водач за щурмови А-10 доближава към 5,96 милиона $, то общите разноски за подготовката на водач на тежък труднозабележим стратегически бомбардировач В-2 „ Спирит “, който коства 2,1 милиарда $, доближава към 9,89 милиона $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР