Стойността на петрола след пада от почти пет процента преди

...
Стойността на петрола след пада от почти пет процента преди
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, поради опасения от рецесия в САЩ


Стойността на петрола след пада от съвсем пет % преди ден продължава да се намалява в четвъртък сутринта, заради повишението на риска от криза в Съединени американски щати, растеж на запасите от горива в Съединени американски щати и неприятната статистика от Китай и Европа. Това излиза наяве от данните от търговията.

Тази заран цената на октомврийския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се котира при цена от 59,12 $ за барел, или спад от 3,687 %.

Договорът за септември за петрола вид WTI на NYMEX е на равнище от 54,90 $ за барел - минус 4,007 %.

В сряда бе регистрирано и намаляване от пет % при двата сорта.

Влияние върху участниците на пазара не престават да оказват редица фактори. Пазарът към момента реагира на данните за равнището на запасите от нефт в Съединени американски щати, оповестени в сряда – растеж от 1,6 млн. барела при предстоящ спад, съгласно предварителните анкети.

Допълнителен напън върху цените оказват и възходящите опасения за стопанската система на Съединени американски щати, а и в света като цяло. В сряда на американския пазар се случи така наречен инверсия на кривата на доходността – обстановка, при която доходността на 10-годишните US Treasuries за пръв път от 2007 т. паднаха под доходността на двегодишните бумаги. Инверсията на кривата на доходността се счита за сигнал за скорошна криза.

В спомагателни отрицателни фактори се трансфораха и слабите статистически данни от Китай и Германия. Темповете на промишленото произвеждане в Китай през юли за пръв път от 17 години спада до най-ниското равнище, а Брутният вътрешен продукт на Германия през второто тримесечие понижава с 0,1 %.

Предвид прекомерно комплицираната обстановка на петролния пазар, наблюдаващите чакат, че огромните страни, добиващи нефт ще подхващат ограничения в поддръжка на цената.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР