Стойността на обществената поръчка е малко над 130 000 лева

...
Стойността на обществената поръчка е малко над 130 000 лева
Коментари Харесай

Избират изпълнител за рециклиране на старите отоплителни уре...

Стойността на публичната поръчка е малко над 130 000 лв. без Данък добавена стойност, а срокът за подаване на документите и предложения е 8 февруари

Община Пловдив пусна социална поръчка за избор на реализатор за преработване на старите отоплителни уреди на хората, които са заявили замяната им с нови. Тя е в резултат осъществяването на плана „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности “.

Печките на дърва и въглища и прилежащите им детайли, които ще се подменят, са боклук, съдържащ метали. Съгласно условията преди доставката и монтажа на новите отоплителни устройства в жилищните парцели община Пловдив би трябвало да демонтира старите.

Цялостната активност включва ремонт, изнасяне, натоварване и превозване до площадка, притежаваща нужните документи за краткотрайно запазване. Отоплителните устройства подлежат и на следващо отнасяне – делене, подбиране на получените железни боклуци по тип и преработване.

Стойността на публичната поръчка е малко над 130 000 лв. без Данък добавена стойност, а срокът за подаване на документите и предложения е 8 февруари.

Чрез подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с различни високоефективни устройства на природен газ, електричество, пелети и свързване към топлофикационната система се цели да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух, а битовото отопление е един от главните източници на замърсяване.

Експерти от Община Пловдив и компаниите реализатори ще наблюдават за синхронизацията сред процеса на разглобяване и монтиране, надлежно на старите и новите отоплителни уреди, тъй че това да става отвън зимния сезон или в къс времеви период, в случай че е през зимата, само че със единодушието на хората от семейството.
Свързани вести Двоен надзор за по-чист въздух в Пловдив, жители и община с общи мерки
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР