Стойността на един биткойн на борсата може да се удвои

...
Стойността на един биткойн на борсата може да се удвои
Коментари Харесай

Експерти прогнозират поскъпване на биткойна до 50 хил. долара до 2025 г.

Стойността на един биткойн на борсата може да се удвои до 50 000 $ през идващите две до три години. Това мнение изрази Антъни Скарамучи, създателят на хедж фонда SkyBridge Capital, в изявление за CNBC.

Скарамучи назова 2023 година „ година на възобновяване “ за биткойна. „ Биткойнът елементарно може да се трансформира в актив от 50 000 до 100 000 $ през 2025-2026 година. “, разяснява Скарамучи.

На 15 януари биткойнът се търгуваше за 20 700 $, като цената му се е нараснала с повече от 20 % през последната седмица.

По-рано анализатори предвидиха, че тази година курсът на биткойна може да доближи 5000-25 хиляди $. Според тях, към момента няма действителни предпоставки за растеж на курса на криптовалутата. Но решението на Федералния запас на Съединени американски щати ще се отрази и на курса на биткойна, прецизират специалистите. И в случай че финансовият регулатор на Съединените щати вземе ограничения за стимулиране на стопанската система в средата на годината, цената на биткойна може да бъде по-висока – 25 000-35 000 $.

Анализаторите обясниха, че през януари курсът на биткойна стартира да се повишава заради новините за инфлацията в Съединените щати през декември. Те разясниха, че статистиката разрешава да се допусна, че Федералният запас на Съединени американски щати няма да увеличи главния %. Освен това, съгласно тях курсът е бил подтикван от позитивните вести от правосъдното произвеждане по банкрута на крипто борсата FTX. В сметките й бяха открити 5 милиарда $.

Това разреши леко преразглеждане нагоре на отрицателните прогнози за нова вълна от банкрути на други крипто планове.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР