Стойността на двата основни сорта петрол Brent и WTI във

...
Стойността на двата основни сорта петрол Brent и WTI във
Коментари Харесай

Стойността на двата сорта петрол Brent и WTI във вторник вечерта се срина с над 7 %


Стойността на двата съществени сорта нефт Brent и WTI във вторник вечерта се срина. Първоначално спадът бе 5-6 %, само че след 22 часа българско време спадът към този момент надвишава 7 %, сочат данните от търговията.

След 18 часа цената на януарския контракт за петрола вид Brent спадна с 3,76 % до 64,28 $ за барел, а цената на януарския контракт за вид WTI – с 4 % до 54,91 $ за барел. По-рано в хода на търговията котировките спаднаха с 5-6 %, а цената на Brent спадна до 64 $ за барел.
Спадът продължи и в по-късните часове, като към 22.30 часа българско време договорът за януари за петролът вид Brent се котира при цена от 62,33 $ за барел. Понижението, съгласно данните от търговията е 7,15 %.

Януарският фючърс за петрола вид WTI се котира при цена от 53,27 $ за барел. Спадът е от порядъка на 7,37 %, сочат данните от търговията.
Според наблюдаващите на пазара опасенията от остатък на пазара са в основата на срутва на петролните цени. В частност, безпокойството е обвързвано с високото равнище на рандеман на нефт в Съединени американски щати. Според данните, от началото на годината данните са за покачване на добива, като към този момент се счита че е реализиран и връх от рандеман от порядъка на 11,7 млн. барела дневно. Данните са регистрирани от Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 9 ноември.

Играчите на пазара са обезпокоени от вероятностите за едва търсене на пазара и вероятното закъснение на световната стопанска система.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР