Стойността на биткойна продължи да се понижава през уикенда и

...
Стойността на биткойна продължи да се понижава през уикенда и
Коментари Харесай

Биткойнът поевтиня с 50% от върха си през ноември

Стойността на биткойна продължи да се намалява през уикенда и падна под 34 000 $, съгласно данни на борсата за криптовалути Coinbase.

Най-голямата криптовалута по пазарна стойност към този момент поевтинява с 50% от достигнатия през ноември връх.

Понижението при цифровите активи идва на фона на спада на пазарите на акции в последните дни.

Днес някои азиатски пазари още веднъж потеглиха надолу, като японският борсов показател Nikkei губеше към 2%.

Биткойнът съставлява към една трета от пазарната стойност на пазара на криптовалути с 650 милиарда $.

Етерът, който е втората най-голяма криптовалута по пазарна стойност, също поевтинява, като спадът е над 10% за последната седмица.

Въпреки че на пазара на криптовалути е релативно умерено през 2022 година, волатилната търговия при цифровите активи не беше нещо извънредно в предходни години, напомня BBC.

Години наред търговията при криптовалутите беше доминирана от самостоятелни вложители, само че в последно време професионалните вложители, като хеджфондове и парични мениджъри, се усилиха.

Тъй като от ден на ден обичайни вложители търгуват с цифрови активи, криптовалутите следват от ден на ден придвижването на пазарите на акции.

Много от институционалните вложители, които купуват криптовалути, се отнасят към тях като към рискови активи, по сходство на софтуерните акции.

Във времена на пазарна неустановеност обичайните вложители постоянно продават считаните от тях за по-рискови активи и се насочват към по-сигурни вложения.

Миналата седмица централните банки по света, включително тези на Съединени американски щати, Англия и Австралия, покачиха лихвите си в битката си с повишаващите се цени.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР