Стойността му е 800 млн. евроДрогата била скрита сред бананиПолицията

...
Стойността му е 800 млн. евроДрогата била скрита сред бананиПолицията
Коментари Харесай

Близо 3 тона кокаин хванати в Калабрия

Стойността му е 800 млн. евро
Дрогата била скрита измежду банани

Полицията в южната италианска провинция Калабрия конфискува 2700 кг чист кокаин, прикрит в два хладилни контейнера с банани, пристигнали от Еквадор, съобщи Ройтерс.

Наркотиците, открити на пристанище Джоя Тауро, са на стойност повече от 800 милиона евро, се споделя в изказване на италианската полиция.

Пратката е с генезис от Гуаякил в Еквадор и крайната й дестинация била Армения, където щяла да дойде през черноморското пристанище Батуми в Грузия. Наркотиците в 12-метровите контейнери били открити с помощта на специфични скенери и благодарение на подготвено куче.

Полицията сподели, че през последните два дни е разкрила още 600 кг кокаин в контейнери с плодове от Еквадор в пристанището Джоя Тауро. Тези колета са били предопределени за други елементи на Италия, Хърватия, Гърция и Грузия.

Калабрия е родното място на групировката „ Ндрангета “, която измести сицилианската „ Коза ностра “ от позицията й на най-влиятелната мафиотска организация в Италия и играе централна роля в търговията с опиати, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР