Стойко Сакалиев коментира напускането на ЦСКА от страна на Люпко

...
Стойко Сакалиев коментира напускането на ЦСКА от страна на Люпко
Коментари Харесай

Сакалиев: Стойчо Младенов е правилният треньор за ЦСКА

Стойко Сакалиев разяснява напускането на ЦСКА от страна на Люпко Петрович и представянето на отбора от началото на сезона.

Ето какво сподели някогашният футболист на " алените " в ефира на " Диема ":

За следващата треньорска смяна

" Не мога да преценява до каква степен е вярна тази промяна в този миг. Феновете желаеха Люпко Петрович да си върви и имат право с оглед резултатите на тима. Всички желаеме нашият тим постоянно да е първи и сходна реакция е естествена, когато има слаби мачове. Някои настояват, че ЦСКА е в рецесия, само че аз не съм сигурен, че това е точната дума. Отборът разполага с положителни футболисти и има огромен капацитет, само че нещо в играта не се получава. Ние, " алените " почитатели сме максималисти и мъчно одобряваме всяка една загуба. Длъжен съм обаче да отбележа, че публиката не застана твърдо зад треньора в нито един мач. Вярно е, че е бил ментор на Левски, само че той е експерт и съм сигурен, че е давал максимума.

Още при започване на шампионата се направиха доста промени - друга тактичност, разнообразни сформира, гонят се футболисти, след това се връщат. Не съм толкоз наясно с вътрешната политика на клуба, само че когато работиш в огромен клуб като ЦСКА, всеки има избрана функционалност. А аз допускам, че ръководителите се месят в работата на треньорите, въпреки че не мога да го настоявам сигурно ".

За представянето на тима през есента

" На моменти играта на тима ми харесва, само че най-важното е да се побеждава. Липсва ми пристрастеността, желанието за победа експанзията и груповия дух. И най-важното - ЦСКА няма жанр на игра или най-малко аз не го виждам. Отборът основава положения, само че не ги осъществя - липсва същинският нападател, който да търси топката по линията на засадата или зад отбраната. Като човек, който дълги години е играл като централен нападател, мога да кажа, че Али Соу не е типичния човек за този пост. Тези играчи от две положения вкарват едно. Неговата игра е с тил към вратата и ще е доста по-полезен, в случай че играе зад нападателя. Аз се усещам като почитател на тима и би трябвало да призная, че желаеме прекомерно доста, а и нямаме самообладание да изчакаме. Правим преждевременно изводи и когато се получи един слаб мач, незабавно желаеме промяна на треньора. А той би трябвало да се остави да работи на мира и да се сменя на полусезона, в случай че няма резултати ".

За разликата от 8 точки и Стойчо Младенов

" Не е невероятно тази разлика да бъде стопена. Преди години когато треньор на ЦСКА беше Йешич, водехме на полусезона със 7-8 точки, само че не успяхме да станем първенци. Сега обстановката е противоположна, значи всичко е допустимо. На ЦСКА предстоят доста компликации, реалист съм. Но колкото по-бързо излезем от тази обстановка, толкоз по-добре. Нужен ни е човек с харизма и верният треньор е Стойчо Младенов. Ако това се случи, разликата сред ЦСКА и Лудогорец ще бъде като предходната година в наша изгода. Неговата убеденост ще направи ЦСКА първенец ".

За Николай Бодуров и Тиаго Родригес

" И двамата са доста значими за ЦСКА. Бодуров сигурно липсва на тима, тъй като е човек с огромна експанзия и предпочитание. Не знам аргументите за отстраняването му, само че ще е добре този проблем да завърши и той да се завърне в тима. Вярвам, че в името на почитателите на тима ще се направи съвместен компромис. Аз имах сходен случай в кариерата. В изблик на гняв си потеглих от подготовката на ЦСКА, когато треньор беше Стойчо Младенов. Намерих сили да се извиня, оказа помощ ми мениджърът Лъчо Танев. Когато има разговор, нещата се оправят. Трудно мога да дам контретно пояснение за представянето на Тиаго Родригес. Изключителен футболист е, само че в случай че не му играе за ЦСКА, по-добре да си тръгне. Явно мотивацията в избрани мачове му пречи, може и да има проблеми - дали фамилни, с сътрудници или с управлението ". /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР