Стойко Ненчев се завърна във волейболния ЦСКА след 13 години

...
Стойко Ненчев се завърна във волейболния ЦСКА след 13 години
Коментари Харесай

Стойко Ненчев се завърна в ЦСКА

Стойко Ненчев се завърна във волейболния ЦСКА след 13 години неявяване. Юношата на " армейците " игра за последно с екипа на родния си клуб през 2010 година и в този момент още веднъж е окуражен да реализира триумфи в зала " Васил Симов ".

38-годишният централен блокировач приказва пред клубния уебсайт на " алените " за идния сезон, страстите от завръщането и по други тематики.

" Това е като да се завърнеш вкъщи. Не може да се опише с думи, би трябвало човек да го почувства. Все едно си бил някъде на открито и да се прибереш у дома. Това възприятие изпитвам в последните 2-3 месеца. Всичко ми е познато, хората, залата. Дори когато влизах с екипа на Хебър или с този на Монтана, страстта да вляза в залата още веднъж бе огромна. Стъпването тук ме връща единствено към хубави мемоари, няма по какъв начин да го опиша. Някои неща не са се трансформирали за този интервал. Амбициите остават същите - за първо място.

Каквото и да става, ЦСКА постоянно се бори за първо място. Без значение от обстановката. Проблеми постоянно е имало и ще има. Това важи за самия живот - доста проблеми има на всички места по света, с които хората би трябвало да се оправяме. Проблемите не могат да са опрощение - забравяме всичко, влизаме в залата и се борим да побеждаваме. Дали ще е волейбол, футбол или нещо друго, ЦСКА те учи да се бориш за победа ", разяснява опитният център.

Той е сигурен, че съставът на " алените " е " сносно комплектован ".

" Имаме трима чужденци, въпреки да се майтапим с Михал, че към този момент е българин. Другите две момчета са сносно, както Страхиня, по този начин и Хорхе ще ни оказват помощ да се борим за най-предно място в шампионата. Вече какво ще стане, никой не може да каже.

Сезонът е дълъг, може да тренираш съвършено, само че един ден да се контузиш и всичко отива по дяволите. Всички доста се стараят, с цел да дават най-хубавото от себе си. Вярвам, че можем да зарадваме почитателите. Миналата година Сашо (Попов) ме искаше още веднъж, само че бях решил да спра.

Исках да се занимавам с нещо друго. Но това, което върших през този интервал не ми хареса и най-важното е, че спортът доста стартира да ми липсва. Чувахме се през сезона със Сашо и той ми предложи да се върна. Не се колебах, оставих това, с което се занимавах и се върнах. Не скърбя въобще. Това е верният избор за мен. Където съм почнал, там би трябвало да завърша.

Мога да поиграя още няколко години. Имам добър образец - Иво Стефанов. Трудно ще го настигна, само че ще се опитам. Възхищавам му се, по какъв начин съумява да тренира, да се резервира здрав, да има предпочитание и борбеност. Понякога демонстрира даже по-голямо предпочитание от всички останали. Вдъхновява ме да не преставам да упражнявам, на инат на травми и всичко. Той е образец за всички ", сподели още Стойко Ненчев.

Центърът е безапелационен, че ЦСКА ще се бори за лидерската позиция в шампионата.
 Сашо Попов: Младите не познават славната история на ЦСКА
Сашо Попов: Младите не познават славната история на ЦСКА

Треньорът на волейболния клуб е решен да промени това

" Ясно е, че ние ще играем за първото място. Има обаче 4-5 тима, които могат да завоюват купата. Никой не очакваше Нефтохимик да стане първенец, само че видяхме какво стана. Те, дружно с Дея, Хебър, Левски и ние можем да се борим за купата. Първенството ще е доста оспорвано и всеки може да победи всеки.

Вече съм на близо 40 години. Разбира се, тръпката я има в мен, да се състезавам още веднъж за ЦСКА. Помня преди повече от 20 години, тръпката бе неповторима, само че към този момент съм пораснал и възприятието ще бъде по-различно. Идва първият мач, ще схвана. Феновете на ЦСКА са най-хубавите в света, страхотни са. Много им благодаря от името на целия тим, чакаме ги в залата ", приключи Ненчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР