Стоян Мирев стана шампион на сингъл мъже в първото издание

...
Стоян Мирев стана шампион на сингъл мъже в първото издание
Коментари Харесай

Стоян Мирев и Цветелина Гочкова са шампионите в Therma Village Open

Стоян Мирев стана първенец на сингъл мъже в първото издание на Therma Village Open, което се организира от 4 до 7 септември в Therma Eco Village до Кранево. На финала Мирев надви мъчно над представителя на Казанлък и победител от Хисар Петър Бозуков с 6:4. Стоян се включи в шампионата в последния миг и обърка сметките на любимците, като изненада с купата си някои от най-хубавите играчи в фамилната тенис и СПА верига Уикенд тур.



" Therma Village Open беше доста добър за мен ", разяснява успеха си първенецът. " Бях чудесно уравновесен и физически, и ментално. Показах най-хубавата си игра, а финалът беше най-трудният ми и оспорван мач. Няколко точки взеха решение кой ще е победител, само че от самото начало аз се усещах спокоен и убеден в силите си. Имам няколко трофеи в Уикенд тур и много финали, а това очевидно има значение. Therma Eco Village е страховит комплекс, СПА центърът е необикновен. Исках да се възползвам и от крио лечението, само че не съумях, тъй като не ми стигна времето. На 18 септември ще се включа в Santa Marina Open II. В началото на този сезон играх край в първото издание на Santa Marina, само че изгубих. Надявам се в този момент да се реванширам ", сподели още Мирев.



При дамите шампионка стана Цветелина Гочкова, която победи на финала Мариана Динкова с 6:3. В квалификациите в събота Цветелина загуби мача си против Мариана, само че в срещата за купата се активизира и взе купата. Мариана пък завоюва първото място на смесени двойки с колегата си Димитър Найденов, като победи с 6:3 против Цветелина Гочкова и Йордан Желев.

На двойки мъже най-хубави бяха Атанас Атанасов и Юри Дочев, отстранили на финала Пламен Любенов и Владимир Влайков със 7:5.



Therma Village Open събра 40 другари на тениса от Варна, Добрич, Плевен, София, Пазарджик и Казанлък. Турнирът на Weekend Tour беше пръв за тенис центъра в първокласния комплекс до Кранево, а състезателите и околните им впечатлиха домакините с ентусиазма и с положителното си въодушевление. В събота се организираха квалификациите на сингъл, а в неделя се изиграха финалите. Веднага по-късно стартира двойковият шампионат, който също беше на групи и приключи в празничния 6 септември.

Програмата на Уикенд тур продължава с тенис ваканцията Green Life Tennis Holiday от 9 до 13 септември в Green Life Beach Resort Sozopol. На 18 септември стартира последното морско съревнование – Santa Marina Open. И двете завършения на веригата ще включват с изключение на тенис шампионати и подготвителен лагер за начинаещи и напреднали под управлението на лицензиран треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР