Стотното правителство на България встъпи в длъжност. Щафетата му предаде

...
Стотното правителство на България встъпи в длъжност. Щафетата му предаде
Коментари Харесай

ОБЗОР: Властта си предаде щафетата, местният парламент взе редица важни решения за Пловдив

Стотното държавно управление на България встъпи в служба. Щафетата му съобщи Кабинетът Петков, който не съумя да издържи дълго на власт. Служебно държавно управление обаче е с стеснен живот от Конституцията. Радев го показа през днешния ден подредбата си на министри и разказа тежко завещание за служебния кабинет - третият, който той сформира в границите на година и три месеца.
Прочетете още
Освен в Министерския съвет, властта беше предадена и в обособените министерства. Новите министри се ангажираха и с съответни задания.

Не липсваха и рецензии:

Всичко това обаче като че ли остана засенчено от една фотография. Тя запечата Кирил Петков и говорителката му Лена Бориславова да се изкачват за последно по стълбите на Министерски съвет. Кадрите бяха публикувани във Facebook страницата на Националната телевизия и се трансфораха в същински шлагер в обществените мрежи.

Днес локалният парламент взе значими решения за Пловдив.

От групата на ГЕРБ желаеха предлагането за индексацията на 10 плана, изпълнявани от Община Пловдив, да бъде отсрочено. На последната сесия от ГЕРБ се въздържаха на предлагането и то не бе признато.

Днес с 43 гласа „ За” Общинският съвет одобри индексацията на 10 съществени плана, които се извършват в Пловдив. Сумата по тях ще се усили с 10,5 млн. лв. поради инфлацията и повишаването на строителните материали.

Мащабно пътно строителство ще се разгърне в Пловдив идващите месеци. Това увериха кметът Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев след признатото решение през днешния ден на Общински съвет.

Без диспути и с съвсем цялостно болшинство се избраха и шефовете на две лечебни заведения. Това бе изненадващо, поради пристрастеностите, които същите тези две оферти провокираха на предходната сесия. Вижте кои персони ще заемат директорските кресла.

Първият стадий на улица „ Даме Груев” е приключен, като през днешния ден компанията реализатор „ Парсек груп” са положили маркировката. На процедура секторът от бул. „ Македония” до ул. ‘Охрид” бе построен за 3 месеца, откакто действителните действия започнаха през месец май.

Жители на Крумово са разтревожени, че противозаконното бунище, с което селището се пребори доскоро повече от година, още веднъж се възражда. Боклуците са изхвърлят там от чиновници на Чистота, подчинени на Общината. Ето какво мнение даде локалната по тематиката:

От престъпния свят:

Днес след ужасяващата покруса, Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Христо Сираков. На 29-годишния мъж е повдигнато обвиняване за това, че в Браниполе съзнателно е умъртвил 84-годишната Митра Сиракова, негова баба.

Пловдивчанинът Йордан Милушев беше наказан да заплати санкция и разходи по дело за предпазване на полови материали с малолетни.

Пловдивчанин се оказа безпомощен пред силата на закона, откакто Районна прокуратура-Пловдив отхвърли да формиране досъдебно произвеждане против закононарушение от частен темперамент. На колата на мъжа е било счупено предното панорамно стъкло и откакто го сменил, пловдивчанинът решил да търси отмъщение и пуснал сигнал в прокуратурата.

Героична интервенция на пловдивски пожарникари трогна стотици. В следобеда на 27 юли, момче и негов другар излезли на разходка на Младежки рид. Единият от младежите - 15-годишен, влезнал в тунел в скалата покрай детската железница. Приключението им обаче било на крачка от съдбовен свършек. Вижте за какво:

Мъж е паднал в дълбока бездна над бунгалата във Врачанския балкан. След дълга избавителна интервенция, тялото му бе намерено:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР