Стотици южнокорейци излязоха на митинг днес в столицата си, заради

...
Стотици южнокорейци излязоха на митинг днес в столицата си, заради
Коментари Харесай

Митинг на южнокорейци срещу намеренията на Япония да изпуска в морето пречистени отпадъчни води от АЕЦ „Фукушима“

Стотици южнокорейци излязоха на протест през днешния ден в столицата си, поради желанията на Япония да изпуска в морето пречистени отпадъчни води от потърпевшата от цунами атомна електроцентрала „ Фукушима “, съобщи Асошиейтед прес.

Протестиращите насочиха апел Япония да се откаже от желанията си. Те показаха негодуванието си към Сеул, че утвърждава изпускането на водите, макар евентуалните опасности за сигурността на храните.

Днешният митинг е в следствие от решението на Международната организация за атомна сила (МААЕ) да утвърди желанието на Япония, като съобщи, че процесът ще протече според интернационалните стандарти за безопазност, и въздействието върху околната среда и здравето ще е нищожно. Митингът е следващия от траялите седмици митинги.

Правителството на южнокорейския президент Юн Сук-Йол също поддържа сигурността на проектите за изпускане на отпадъчни води. Юн Сук-Йол предприе дейни дейности за възобновяване на от дълго време обтегнатите връзки с Токио пред възходящите закани от севернокорейските нуклеарни оръжия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР