Стотици варненци се включиха в общоградското поклонение по повод 151

...
Стотици варненци се включиха в общоградското поклонение по повод 151
Коментари Харесай

Варна отбеляза 151 години от гибелета на апостола

Стотици варненци се включиха в общоградското поклонение във връзка 151 години от гибелта на Васил Левски.

Честванията започнаха в 9.00 часа пред паметника на Апостола в Морската градина, съобщи кореспондент на Moreto.net

Заупокойна молитва бе отслужена от свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия. Под съпровода на представителния духов оркестър на Военноморските сили и с боен обред бяха поднесени венци и цветя от институциите в града, жители, възпитаници, политици.

На събитието участваха заместник-кметовете Павел Попов и Илия Коев, районни кметове, заместник-областните шефове Огнян Рачев и Изабела Иванова, ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Ирена Радева, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Андрей Ангелов, правосъдните институции, университетите.

Сред присъстващите бяха и представители на Съюза на ветераните, Съюза на офицерите от запаса, политически партии и жители. На поклонението бяха възпитаници от ОУ „ Васил Левски “ кв. „ Аспарухово “ и ученици на Професионалната гимназия „ Васил Левски “.

Организатор на церемонията е Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България, Варненската и Великопреславска света митрополия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР