Стотици украински бежанци се наредиха на на опашки за храна

...
Стотици украински бежанци се наредиха на на опашки за храна
Коментари Харесай

Украински бежанци на опашки за храна в Цюрих

Стотици украински бежанци се подредиха на на опашки за храна в центъра на Цюрих, до момента в който богатата Швейцария се бори да се оправи с притока от към 40 000 бежанци от началото на съветското настъпление в Украйна, съобщи Ройтерс.

Бежанците в формалните центрове получават финансова помощ от страната, само че това постоянно не е задоволително в Швейцария, където цената на живота е една от най-високите в света. А тези, които остават при приели ги частни лица - което са към половината от пристигналите, съгласно управляващите - въобще не са обхванати от обществената система.

Благотворителни сдружения в Швейцария споделят, че доста украинци, бягащи от съветското настъпление, се обръщат към тях за храна, облекла и здравна помощ, както показваше и опашката.

Още преди рецесията в Украйна, помощите за бежанците не бяха задоволителни за живот в някои региони на Швейцария. През 2017 година гласоподавателите в Цюрих взеха решение за понижаване на помощите за бежанци до към 500 швейцарски франка на месец (522 долара), с 30 % под общоприетото ниво на обществените помощи.

Хайке Иселхорст, говорителка на обществената работа на Цюрих, съобщи, че потребностите на бежанците, получили заслон от управляващите, се покриват. Но не съществува процедура за помагане на бежанците, които отсядат при приели ги фамилии, добави тя.

Броят на украинците, избягали от страната от началото на съветското настъпление в Украйна, доближи 5 163 686 и продължава да нараства, заяви Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, представен от Франс прес. Публикуваните през днешния ден данни демонстрират повишаване с 29 939 души от четвъртък насам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР