Стотици ученици, учители и родители шестваха с 60-метров национален трибагреник

...
Стотици ученици, учители и родители шестваха с 60-метров национален трибагреник
Коментари Харесай

По повод 24 май: Стотици ученици и учители шестваха с 60-метров трибагреник в Русе

Стотици възпитаници, учители и родители шестваха с 60-метров народен трикольор в Русе в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24 май.

В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, барабанчиците от Националното учебно заведение по изкуствата, мажоретният състав " Екстрийм " и Младежкият гвардейски отряд.

Участниците, разграничени в два лъча, се събраха на централния площад, където изпяха дружно общонародния учебен химн " Върви, народе възродени ".

" На днешния ден се обръщам към всички вас с изключителна наслада, виждайки ви по какъв начин сте единни, по какъв начин сте задружни. Оказва се, че това знамение, което са буквите - толкоз малцина, останаха най-трайното нещо по нашите земи ", сподели кметът на Русе Пенчо Милков.

Слова за празника произнесоха също регионалният шеф на Русе Драгомир Драганов, началникът на Регионалното ръководство на образованието Росица Георгиева и Главиницкият еписком Макарий - викарий на Русенския митрополит Наум.

Програмата включва още концерт и гала по връчване на почетна грамота и плакет на учениците, постигнали високи резултати в своето образование.
В ранния следобяд ще има и обществено четене на Библията навън.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР