Стотици ученици от I до XII клас от училища, школи

...
Стотици ученици от I до XII клас от училища, школи
Коментари Харесай

Поредно национално отличие за ученичка от Пловдив

Стотици възпитаници от I до XII клас от учебни заведения, школи и извънучилищни звена от страната взеха присъединяване в Националния конкурс " Водата – извор на живот ", проведен от МОН, Националния замък на децата, Община Бургас, Центъра за поддръжка на личностното развиване и РУО – Бургас.

" Чиста вода за здравословен свят! " е мотото на литературната конкуренция. Жури под председателството на Румяна Емануилиду, публицист и издател, класира преди всичко в раздел " Литературно творчество " Марина Георгиева Милушева – шестокласничка от ОУ " Стоян Михайловски " – Пловдив. Възпитаничката на Горица Петрова, старши преподавател по български език и литература, е единственият участник от Пловдив и региона, почетен с литературна премия в един от най-масовите състезания у нас, протекъл в три раздела. Проявата е с одобрени обичаи и е включена в Националния календар на МОН за изяви по ползи на учениците през образователната 2017/2018 година. Наградите на спечелилите ще бъдат връчени на тържествена гала в Културен център " Морско казино " на 22.03. 2018 година

Целта на състезанието е да насърчава и утвърждава интереса на учениците към литературното творчество; да подтиква тяхната креативна изява, любовта към изкуството и персоналната им позиция за запазване и потребление на водите и запазване на природата. Генералната асамблея на Обединените народи дефинира 22 март да се празнува като Световен ден на водата, който се отбелязва публично от 1993 година Ежегодно в целия свят се провеждат прояви, отдадени на водата, с цел да се притегли внимание върху значимостта на питейната вода и отбраната на водните запаси. Правителства и интернационалните организации удостоверяват, че чистата вода е живот.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР