Стотици туристи и местни самодейци ще станат част от внушителната

...
Стотици туристи и местни самодейци ще станат част от внушителната
Коментари Харесай

Златоград връща с век назад на Делюви празници

Стотици туристи и локални самодейци ще станат част от внушителната възстановка на един пазарен ден от преди 100 години, с което най-южния ни град ще означи тази събота кулминационната точка на празниците си отдадени на 240- годишнината на Делю челник. Тържествата в Златоград отдадени на именития родопски воин се провеждат от община Златоград, взаимно с Етнографския ареален комплекс. Те са поредна година ще върнат във Възраждането всички присъстващи в достоверната конюнктура на възрожденския квартал в Златоград.

Местни самодейци и известни актьори ще забавляват жителите и гостите на Златоград. Преоблечени като занаятчии, търговци и абаджии, фотографи и просто като купувачи и зевзеци, уредници и жители ще пресъздадат същинската атмосфера на един пазарен ден от предишния век. Носии и алафранги може да облече и всеки искащ екскурзиант.

Чаршията в Златоград ще засие в разноцветни светлини още в петък вечер, когато улиците се огласят от жива музика, а калдъръмите се преобразяват в ресторант навън „ ХоРеМаг “. В събота след възрожденския пазарен ден ще бъде връчена тържествено на Мегдана литературната премия „ Станислав Сивриев 2017 ", а вечерта празника продължава с концерт с присъединяване на Борис Солтарийски. В неделя в спортната зала при ОУ „ Васил Левски” ще се организира и баскетболен шампионат „ За купата на Делю войвода”, оповестиха от общинската администрация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР