Стотици трабанти ще участват в десетото издание на "Трабант фест

...
Стотици трабанти ще участват в десетото издание на "Трабант фест
Коментари Харесай

Стотици трабанти ще участват в десетото издание на Трабант фест - Велико Търново

Стотици трабанти ще вземат участие в десетото издание на "Трабант фест - Велико Търново ", оповестиха уредниците в регионалния град.

Юбилейното издание ще се състои на 16 март /събота/. От 11.00 часа пред постройката на общината участниците ще показват своите трабанти, а от 12.00 часа ще стартира автомобилното шествие по улиците на града, което ще приключи на паркинга под крепостта "Царевец " със съревнование за майсторско кормуване, уточни Милен Михов, един от главните уредници на фестивала.

Според Ивайло Антов, който има 85 трабанта, всяка година феновете на двутактовите коли се усилват. Независимо, че производството им е спряно през 1991 година, се намират нови хора, разкрили забравени трабанти в гаражи и плевни, които предизвикат въображението на новите притежатели, а модифицираните и ремонтирани коли по традиция вършат своя дебют във Велико Търново, уточни Антов.

Търновският Трабант клуб през тази година ще показа реновиран трабант, създаден през 1987 година, който не е бил спиран от придвижване в продължение на повече от 30 години, благосъстоятелност на депутата Милен Михов.
Дългогодишният член на клуба Камен Парашкевов ще покаже своя трабант кабриолет, който е "въоръжен с български чадър ".
Членовете на търновския Трабант клуб от години колекционират дребни модели на именития автомобил.

Новите приходи в сбирките им са прототипи на "Трабант -101 " - взаимна разработка с фолксфаген, от който са създадени едвам 300 хиляди броя, както и "Трабант - 601 ", направен от черен белгийски шоколад, предлаган в една от огромните шоколадиерни работилници в Брюксел.

Фестивалът на трабантите е част от предпразничните прояви, отдадени на празника на Велико Търново - 22 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР