Стотици служители от Трявна и Монтана се събират под прозорците

...
Стотици служители от Трявна и Монтана се събират под прозорците
Коментари Харесай

Стотици работници от „Емко” пред Министерския съвет

Стотици чиновници от Трявна и Монтана се събират под прозорците на Министерския съвет. Протестът стартира към 14:00 часа, само че колоните с рейсове потеглиха рано тази заран.

Над 300 оръжейници от завода на „ Емко” в Монтана се насочиха на митинг към София и ще останат на него до мрачно. С едно главно искане – да бъде върнат лиценза на завода. Към тях ще се причислят още към 500 от чиновниците на компанията в Трявна, оповестява NOVA.

Стотици служащи на "Емко " стачкуваха пред Народното събрание

Държавата реши да купува "Дунарит ", Караниколов: Не е национализация

Според чиновниците всички нередности в завода са отстранени и по тази причина си желаят към този момент лиценза. Ако не го получат през днешния ден, губят присъединяване в търг, което значи да останат без работа.

Оръжейниците са подготвени и на палатков лагер пред Народното събрание.

„ Освен че сме отстранили тези нередности, класифицирани като нередности от месец юли, сме преподредили всичките си хранилища, тъй като настояването е да бъдат образцово подредени. Това ние сме създали, тъй че във всеки един миг може да пристигна нова комисия и да ни провери”, съобщи Славчо Димиев, началник на „ Емко” - Трявна.

Оръжейниците стачкуваха на два пъти край Проходът на Републиката и преди седмица в центъра на град Трявна. Недоволство имаше и пред Народното събрание, а за първи път хората се събират пред Министерския съвет.

Във връзка с митинга от министерството на стопанската система обявиха, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври, а на 6 октомври ще бъде свикано изключително съвещание, на което да бъде прегледан и в случай че нередностите са отстранени, лицензът на компания „ Емко” ще бъде възобновен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР