Стотици служители на The Washington Post са готови да стачкуват

...
Стотици служители на The Washington Post са готови да стачкуват
Коментари Харесай

Washington Post се готви за историческа 24-часова стачка, докато журналистите протестират срещу съкращенията на персонала и разочарованието в договорите

Стотици чиновници на The Washington Post са подготвени да стачкуват 24 часа в четвъртък, протестирайки против неотдавна оповестените съкращения на личния състав на вестника и оказвайки напън върху управлението да реализира съглашение за нов синдикален контракт.

„ Предприемането на това историческо деяние не е решение, което взехме с лека ръка “, сподели The Washington Post Guild в писмо до читателите. „ Ние одобряваме съществено въздействието, което ще има върху хората, проблемите и общностите, които покриваме. “

Протест от подобен мащаб не е проведен в The Post от 70-те години на предишния век, съгласно синдиката, което демонстрира какъв брой разочаровани са членовете от положението на нещата във вестника, благосъстоятелност на Джеф Безос.

Профсъюзът, който съставлява почти 1000 чиновници на The Post, договаря за нов контракт с ръководителите от 18 месеца, само че към момента не е постигнал съглашение, за огромно смут на членовете, които показаха доста отчаяние от управлението във връзка с процеса.

Говорител на The Post сподели в изказване, че вестникът почита правото на своите чиновници на стачка.

„ Ще се погрижим нашите читатели и клиенти да бъдат допустимо най-незасегнати “, сподели представителят. „ Целта на The Post остава същата, както от началото на нашите договаряния: да реализираме съглашение с Гилдията, което дава отговор на потребностите на нашите чиновници и потребностите на нашия бизнес. “

Трудовият спор идва, до момента в който The Post изпитва финансови компликации, като вестникът е на път да загуби почти 100 милиона $ тази година. За тази цел мениджърският екип на The Post реши да понижи разноските, като разгласи през октомври, че има за цел да понижи работната си мощ с 10% посредством непринудено изкупуване.

Пати Стоунсайфър, краткотрайният основен изпълнителен шеф на The Post, разкрива на чиновниците, когато афишира изкупуването, че компанията е „ надвишила разноските “ и че управлението би трябвало да „ оразмери вярно “ бизнеса.

Миналата седмица Stonesifer предизвести чиновниците, че в случай че 240 души не се включат непринудено в офертата за изкупуване, ще последват съкращения. Стоунсайфър сподели на среща тази седмица, че 175 чиновници до момента са приели офертите за изкупуване преди крайния период идната седмица.

Служителите на The Post се опълчват на нуждата от съкращения, като постоянно акцентират, че вестникът е благосъстоятелност на Безос, един от най-богатите хора в света. Безос акцентира, че желае The Post да бъде финансово кредитоспособен.

По време на 24-часовото спиране на работата The Guild насърчи читателите да заобикалят да четат или споделят публицистичното наличие на The Post.

„ На 7 декември ви молим да уважите нашето излизане, като не пресичате опашката: в продължение на 24 часа, апелирам, не се занимавайте с никакво наличие на Washington Post “, споделиха от Гилдията. „ Това включва нашите печатни и онлайн вести, подкасти, видеоклипове, игри и предписания. “

Междувременно управлението работи, с цел да подсигурява, че The Post ще продължи да доставя вести на своите читатели по време на стачката. Вестникът евентуално ще разчита на своите редактори, които не са членове на синдиката, да пишат истории.

The Post надалеч не е единствената новинарска институция, която води трудов спор със своите чиновници. Обединени в синдикатите чиновници на Condé Nast стачкуват против съкращенията в издателската компания.


И предходната година чиновници на The New York Times проведоха лична 24-часова стачка, до момента в който преговаряха за синдикален контракт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР