Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и

...
Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и
Коментари Харесай

Стотици служители на Държавните горски предприятия се включиха в премахването на щетите от снеговалежите

Стотици чиновници на шестте Държавни горски предприятия и горските и ловни стопанства оказаха подпомагане и помощ за унищожаване на вредите в цялата страна в следствие от изобилния снеговалеж . Това оповестиха от Министерството на земеделието и храните /МЗХ/. 

В област Благоевград чиновниците на „ Югозападно държавно дружество “ се включиха в разчистването на пътища от паднали клони и дървета . Изпратени бяха два екипа в помощ на общините Дупница и Бобов дол. От през днешния ден техниката е по горските пътища превантивно и опесъчава . В община Петрич при почистването на главните и спомагателни пътища е взела участие дърводобивна компания, сътрудник на общината и Търговско предприятие „ ДГС Петрич “.

Служители на „ Южноцентрално държавно дружество “ Смолян вземат участие в разчистването с бензиномоторни триони , моторни транспортни средства и профилирана тежка техника, в това число при снегопочистване на пътища.

На територията на „ Югоизточно държавно дружество “ Сливен чиновници се включиха в почистването на пътища от паднали клони и дървета . В неделя са отстранени паднали дървета по пътя Сливен-Карандила, а през днешния ден в региона на горна станция на лифта .

Във всички стопанства на територията на „ Североизточно държавно дружество “  Шумен са основани екипи, които от през вчерашния ден отстраняват паднали дървета и клони по пътната мрежа, улиците в градовете и селата в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Към момента са разчистени 12 значими пътни прави и жп – линията Арковна-Партизани.

На територията на област Шумен дежурните чиновници от Търговско предприятие „ ДГС Смядово “, Търговско предприятие „ ДГС Преслав “, Търговско предприятие „ ДГС Върбица “ и Търговско предприятие „ ДГС Шумен “ са разчиствали пътя към Ришки проход. В Провадия чиновници на горското стопанството са изтеглили закъсали в преспите коли . Служители на Търговско предприятие „ ДГС Варна “ още веднъж оказват помощ на общинската власт. В област Добрич стопанствата имат подготвеност да изпратят дежурни групи при всеки сигнал. Служители на стопанствата не престават да работят и все още .

В община Троян чиновници на „ Северозападно държавно дружество “ вземат участие със лична профилирана техника в почистването на доста паднали и пречупени дървета .

Директорите на стопанства към „ Северноцентрално държавно дружество “ Габрово са в директна връзка с кметовете на обитаемоте места. Служители, горски служащи и наличната техника са включени интензивно в почистването на паднали и счупени дървета, и освобождение на междуселищните пътища по места.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР