Стотици симеоновградчани сведоха глава за седма година в памет на

...
Стотици симеоновградчани сведоха глава за седма година в памет на
Коментари Харесай

Почетоха жертвите от Черния Великден

Стотици симеоновградчани сведоха глава за седма година в памет на жертвите от Черния Великден. 
На 23 април 2011-а  шестима младежи от града бяха пометени от пийнал водач и убити на път за църквата точно на Възкресение. На тази дата на пантеона " Великденски ангели " се събираха близки, родственици, другари на Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов, с цел да почетат паметта им.
За да сведат глава пред нелепата загуба на шестимата младежи в Симеоновград, бяха депутатът от ГЕРБ доктор Георги Станков, зам.-областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, ръководителят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева. Родителите и околните на починалите младежи със сълзи на очи за следващ път се помолиха за своите отлетели ангели и за децата на България, които би трябвало да бъдат избавени от убийците на пътя.
" Безумието по улиците и пътищата би трябвало да бъде прекъснато. Това е изрично мнението на всеки рационален човек. Заради безотговорността на пътя, годишно умират стотици младежи, други са с тежки контузии и увреждания. Новите законодателни начинания, които обсъждаме в този момент, за по-тежки наказания на нарушителите-рецидивисти и за непоколебим надзор, би трябвало да доведат до понижаване на произшествията и дисциплиниране на всички участници в придвижването ”. Това  показа с почернените близки доктор Георги Станков. Той акцентира, че за жалост събитие като Черния Великден катализира поредност от законодателни промени. " За страдание обаче държанието на пътя е въпрос на образование и нрав, а не на закони и наказания ", сподели още националният представител./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР