Стотици се включиха в петия протест в пловдивското село Войводиново,

...
Стотици се включиха в петия протест в пловдивското село Войводиново,
Коментари Харесай

Във Войводиново тази вечер се проведе най-многолюдният протест досега

Стотици се включиха в петия митинг в пловдивското село Войводиново, където роми пребиха командос от армията. В митинга се включиха настоящи и военни от запаса от цялата страна. Всички се оповестиха за незабавни законодателни промени, които да сложат завършек на похищенията над почтени жители и на противозаконното строителство.

Войводиново, Марица

Протестът довечера беше най-многолюден. Хората обявиха, че " топката " към този момент е в ръководещите, с цел да няма повече произшествия като този в селото. Хората на всички места би трябвало да живеят обикновено, противозаконните постройки в цялата страна би трябвало да бъдат отстранени. Ако няма съответни дейности, присъстващите обявиха подготвеност да пренесат митинга си пред Народното събрание.
военачалник Димитър Шивиков: Да подтикнем нашите политици най-сетне да стартират да ползват законите на страната и да се взема решение този въпрос. Този въпрос би трябвало няма да бъде решен с бутането на 15 къщи, даже и аз приканвам да се спре този развой на побутване, тъй като това са въпреки всичко хора. Не всички роми са нарушители.Александър Белперчинов: Ние сме елементарни жители, нищо че сме със сини барети. Ето това момче е по-младо от мене, само че сме пристигнали тук просто да кажем, че това не може да продължава по никакъв метод.
Взеха ли се съответни ограничения?

Георги Димитров: Категорично не и го декларирам най-категорично - тези хора не се интегрират и не се прави безусловно нищо за сигурността на жителите, както сподели Александър. Аз имам наследник, всички от тук присъстващите имат деца, какво ще се случи с тях след 10 години, няма ли да станем като Франция?
Състоянието на пребития боен се усъвършенства и не се постанова втора интервенция.

Същевременно видни интелектуалци изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, с което поддържат позициите и дейностите на вицепремиера, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов след случая във Войводиново.

Подписалите се учени и професори чакат обещаното тези дни да се въплъти в поредност от държавнически дейности в отбрана на популацията от закононарушители
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР