Стотици се събраха за да почетат паметта на Радосвет Радев

...
Стотици се събраха за да почетат паметта на Радосвет Радев
Коментари Харесай

Стотици казаха последно сбогом на Радосвет Радев

Стотици се събраха с цел да почетат паметта на Радосвет Радев - основателя на " Дарик Радио ", който умря ненадейно на 61 години. Колеги, другари, общественици и политици отидоха в столичния храм " Св. София ", с цел да кажат последно довиждане на журналиста.

 Внезапно умря Радосвет Радев Виж още

Пространството пред църквата се извърши с опечалени, измежду които бяха президентът Румен Радев, програмният шеф на " Дарик Радио " Константин Вълков, столичният кмет Йорданка Фандъкова, режисьорът Теди Москов, известният фотограф Иво Хаджимишев, Константин Каменаров, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, Ричард Алибегов, Ники Кънчев, както и сътрудниците от " Дарик Радио ".

" Не единствено публицист, господин Радосвет Радев беше човек с обсег и на мисълта, и на действието. Той беше от хората, които се бориха до последно за предвидима и удобна среда за развиване на българския бизнес ", съобщи президентът Румен Радев.

 Снимка: BulFoto

Ники Кънчев дефинира основателят на " Дарик Радио " като " един от хората, които трансформираха медийната среда в България и то в тежката задача в Прехода през 90-те години ".

 Снимка: BulFoto

" Той съумя да сътвори една доста сполучлива и почтена медия. Въпреки че му споделях шефе, ние сме другари и ще продължим да бъдем. Жалко, тъй като той можеше още доста ", добави телевизионният водещ.

" Само един е споменът - че всички го обичахме ", сподели програмният шеф на " Дарик Радио " Константин Вълков.

" Един ярък, готин човек, с елегантна просветеност, човек, с който можеш да си приказваш за всичко и можеш да се забавляваш - всичко можеш да правиш. Ще ни липсва доста ", показа Димитър Манолов, президентът на КТ " Подкрепа ".

 Снимка: BulFoto

Ще запомня Радосвет Радев като преподавател. Той ни учеше на независимост, сътвори школа в публицистиката посредством основаването на " Дарик радио ". Оттам излязоха десетки публицисти, които в действителност се научиха да бъдат свободни ", съобщи основният редактор на bTV Новините Веселина Петракиева.

 Снимка: BulFoto

Радосвет Радев остави ярка диря в българския бизнес, публицистика и в публичния ни живот. Той е създател на Дарик Радио, една от първите частни медии в страната. От 1990 година е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на публични начала. А през 2018 година е определен за ръководител на УС на Българската стопанска камара.

През 2018 година Радев е и ротационен ръководител на Асоциацията на организациите на българските работодатели, сплотяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Вижте още фотоси от поклонението ТУК>>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР