Стотици се събраха в Кърджали, за да изпратят в последния

...
Стотици се събраха в Кърджали, за да изпратят в последния
Коментари Харесай

Стотици се сбогуваха с отец Боян Саръев в Кърджали

Стотици се събраха в Кърджали, с цел да изпратят в последния му път отец Боян Саръев, именуван Кръстителя на Източните Родопи.

Той беше заровен в двора на църквата " Успение на Света Богородица ", в която служи повече от 30 години, оповестява БНР.

Повече от два часа продължи поклонението пред тленните остатъци на отец Саръев. Да се простят пристигнаха за негови близки, другари, съратници, както и доста непознати, за които свещеникът ще остане духовният им лидер, осветявал над 3 десетилетия пътя им в християнската религия.

Опечалените мъчно намираха думи да изразят своите усеща. Най-трудно обаче е на децата от Неделното учебно заведение към храма, те не желаят да повярват и, както споделя тяхната ръководителка Поли Митрева, учебното заведение осиротя.

Да се простят с отец Боян Саръев в Кърджали пристигнаха и над 20 свещеници от страната.

Според някогашния ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева отец Саръев ще бъде запомнен като същински патриот, като човек, който е желал през целия си живот хората да бъдат по-добри и да има съгласие сред тях.

Сред пристигналите на поклонението беше и някогашният кмет на Кърджали Хасан Азис. За него отец Саръев ще остане индивидът, който постоянно е работил за това да няма разделяне на хората по етнос и вяра.

Пловдивският митрополит Николай отслужи в храма " Свето Успение Богородично " опелото в съслужение със свещеници от страната. Отец Саръев беше заровен в двора на църквата, на която отдаде над 30 години.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР