Стотици са предложенията постъпили в министерството на регионалното развитие и

...
Стотици са предложенията постъпили в министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Затягат контрола за професионалните домоуправители

Стотици са предложенията постъпили в министерството на районното развиване и благоустройството по отношение на идното правене на нови правила за ръководство на етажната благосъстоятелност. Идеята е поддръжка на сградния фонд да е по -качествена, а контролът над професионалните домоуправители - затегнат. Предложенията могат да се изпращят до 15 ти април и ще са част от промените и допълненията в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност.

София

Получените експертни отзиви и мнения ще бъдат прегледани и разисквани и се чака допълнения закон да е реалност до края на лятото.

Въпреки, че към момента не ясно кои тъкмо оферти ще бъдат признати, към този момент е несъмнено, че ще бъде изработен указател на професионалните домоуправители, с цел да бъдат прекратени злоупотребите.

В регистъра ще попадат тези, които са минали през образование. А в случай че прекомерно доста клиенти не са недоволни от услугите на домоуправителя, регистрацията му ще бъде анулирана.

Гергана Благиева, " Жилищна политика " в Министерство на регионалното развитие: Практиката демонстрира, че има много недобросъвестни компании и ощетени жители, които са некачествено обслужени от тези лица. Събират пари, за които няма отчетност, не управлява дали постройката има потребност от поддръжка.
Предложения има и за регулация на ваканционните комплекси, тъй като там огромна част от парцелите се употребяват единствено няколко месеца, а поддръжката на процедура е целогодишна. Всички промени ще целят по-добрo обгрижване на постройките, тъй като съгласно специалистите в Министерство на регионалното развитие в България ни липсва сходна просвета. Дядо Георги обаче поддържа входа си съвършено, с изключение на цветя е поставил и табло за разгласи.

Георги: Единствената постройка, на която има табелка за разгласи и известия, целия " Дунав " няма и други улици нямат.
Други оферти са неизплатените вноски за етажна благосъстоятелност за парцела да се начисляват към налозите. Обсъжда се и дали е заслужено да плащаш за асансьор или ремонт на покрива, в случай че живееш на 1-я етаж. По в този момент настоящия закон, в случай че си бил в жилището по-малко от 30 дни не плащаш такси, хората обаче считат това за непочтено и по тази причина най-вероятно този текст също ще бъде изменен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР