Стотици са арестувани в Минск по време на 15-та поред

...
Стотици са арестувани в Минск по време на 15-та поред
Коментари Харесай

Отново стотици арестувани на протест срещу Лукашенко в Минск


Стотици са задържани в Минск по време на 15-та подред неделна проява против Александър Лукашенко , оповестява Ройтерс, съобщи БНР. Този път акцията е наречена " Шествие против фашизма " - по този начин уредниците взеха решение да реагират на обидите, които им нанесе тази седмица Лукашенко, наричайки ги фашисти.

Хиляди хора излязоха по улиците на беларуската столица. По информация на локални медии, полицията е употребила светошумови гранати, с цел да разпръсне множеството. Според правозащитната група „ Вясна “ са арестувани над 200 души.

Затворени са 10 станции на метрото. Блокиран е достъпът до площада, където се намира постройката на държавното управление.

Организаторите на шествието в Минск приканиха участниците да се съберат първо в кварталите си, в пространствата пред домовете си, а по-късно да потеглят към сборни пунктове в региона, с цел да минат в общо шествие.

В Беларус към този момент няколко месеца се организират митинг и против преизбирането на  Лукашенко на изборите на 9 август. Според опозицията той е спечелил с измами.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР